Apple Music, Spotify'ın yükselişini engelleyemiyor

Spotify
Spotify

Müzik uygulamaları arasında popüler bir düzeyde bulunan Spotify’ın yükselişi durdurulamıyor.

Spotify, milyonlarca kullanıcı tarafından özellikle iOS işletim sisteminde kullananlar için oldukça beğenilen bir müzik servisi olarak önemli bir yerde bulunuyor.

Müzik servislerinde kendine yer edinmek isteyen Apple da piyasaya Apple Music'le iddialı bir girmişti.

Spotify'ın 50 milyon, Apple Music'in ise 27 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklandı.
Spotify'ın 50 milyon, Apple Music'in ise 27 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklandı.

Apple Music’in piyasaya sürülmesiyle birlikte Spotify’ın gerileyeceği hatta sıkıntılı günler yaşayacağı öngörülüyordu. Ancak son gelen rakamlara bakılırsa böyle bir durum söz konusu değil. Öyle ki Spotify’ın 1 yıl içinde 40 milyon kullanıcı artırdığını ve toplam kullanıcı sayısının 140 milyona ulaştığı ifade edildi. Bunların 50 milyonunun ücretli olduğu yine içinde bulunduğumuz yılın Mart ayında açıklanmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Apple etkinliği WWDC17’de ise Apple Music’in 27 milyon kullanıcıya ulaştığı açıklanmıştı. Rakam oldukça düşük gelmiş olabilir ama Apple Music tamamen ücretli şekilde kullanılıyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan Spotify yetkilisi Jonathan Forster, ''Apple’ın oyuna dahil olması güzel bir gelişme. Böyle bir endüstrinin tek başına kurmak oldukça zor ve Apple Music’in kullanıma sunulması sektör açısından iyi bir gelişme.'' dedi.

Sizce Apple Music mi yoksa Spotify mı daha güzel bir müzik servisi?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >