Apple şarj sorununa dur diyecek modeliyle geliyor

Apple.
Apple.

KGI Securities'te analist olarak çalışan Ming-Chi-Kuo'nun yaptığı yorumlara göre önümüzdeki sene içinde tanıtılacak olan iPhone X Plus, L harfini andıran şekliyle iki hücreli ve 3300-3400mAh arasında bir batarya ile gelecek.

Apple'ın çıkardığı ve çıkaracağı ürünlerle ilgili öngörüleriyle dünya çapında ciddi bir üne kavuşan KGI Securities analisti Ming-Chi-Kuo'nun yaptığı tahminlere göre Apple, önümüzdeki sene içerisinde batarya konusunda iPhone kullanıcılarını ihya etmeyi başaracak. Ünlü analist, şirketin bir sonraki iPhone modellerinde artırılmış gerçeklik ve 3D algılama teknolojilerine de ciddi bir mesai harcayacağını iddia ediyor. Apple, analistin söylediği bu iki teknolojiyi iPhone X modelinde kullanıma açıyor. Gelecekte karşılaşacağımız iPhone modellerinde oldukça üst seviyede TrueDepth kamera sisteminin yer alacak olmasıyla ciddi bir batarya israfı yapılacağı düşünülerek batarya performansında iyileştirme yapılması bekleniyor.

%10 daha güçlü bir batarya ile gelecek

Kuo'nun yaptığı analizlere göre Apple, önümüzdeki sene 5.8 inçlik iPhone X, daha büyük ölçekli bir ekrana sahip olan (6.5 inçlik) iPhone X Plus ve orta gelirli müşteriler için 6.1 inçlik LCD ekrana sahip modellerine TrueDepth kamera sistemini yerleştirecek. Kuo daha önceleri, iPhone X'in tek hücreli ve L şeklinde bir pil sahibi olacağı tahmininde bulunmuş ve tahmininde haklı çıkmıştı. Yeni çıkacak olan model, eskisine nazaran %10 daha yüksek batarya kapasitesiyle dikkat çekecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >