Apple, şarkı tanıma uygulaması Shazam'ı satın aldı

Shazam
Shazam

Dijital müzik faaliyetlerini geliştirmek isteyen Apple, mobil uygulama dünyasının en popüler ürünlerinden Shazam'ı satın alacağını duyurdu. Şarkı tanımlama uygulaması, Apple Music servisine entegre edilecek.

Geçtiğimiz cuma TechCrunch tarafından ortaya atılan Shazam'ın satıldığı iddiası bugün resmen doğrulandı. Apple, meşhur şarkı tanıma uygulamasını satın alacağını açıkladı.

2002'de SMS servisi olarak şarkı tanımlama vazifesini yerine getirmeye başlayan Shazam, akıllı telefon çağına çok hızlı ayak uydurdu. Önce iOS, daha sonra Android ve diğer mobil platformlarda yüz milyonlarca telefon kullanıcısına ulaşmayı başaran servis, son birkaç senede faaliyetlerini şarkı tanımanın ötesine taşıyarak büyümesini sürekli kılmayı başardı.

Mobil reklamcılığı değiştirebilir

Televizyon reklamı, dizi, film, dergi ve kitaplar hakkında daha fazla bilgi almak için kullanılabilen görüntü tanıma fonksiyonuyla başlayıp artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ile giderek gelişen Shazam, mobil reklamcılığın gelişiminde büyük bir rol üstlenmiş bulunuyor. Her ne kadar Apple'ın 400 milyon dolar ödeyeceği servis için birincil planı Apple Music uygulamasını desteklemek olsa da, Shazam'ın görüntü tanıma kısmındaki çalışmalarının değerini de yabana atmamak gerekiyor.

Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde neticelenmesi beklenen satın alıma dair basın açıklaması yayımlayan Shazam, Apple bünyesine katılacak olmaktan büyük heyecan duyduklarını dile getirerek milyonlarca Shazam kullanıcısı için hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >