Apple servet ödedi: Patent anlaşmazlığının çözümü için Nokia’ya 2 milyar dolar

Apple vs Nokia
Apple vs Nokia

Apple, Nokia ile arasındaki patent anlaşmazlığını çözmek için kasasındaki 2 milyar dolardan vazgeçmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ödeme oldukça yüksek miktarıyla şaşırtıyor.

Apple ve Nokia aralarında cereyan eden patent anlaşmazlığını sonuca ulaştırmış görünüyor. Taraflar arasında gerçekleşen uzlaşmanın koşulları tam olarak ortaya konmamış olsa da Nokia ve Apple’ın gelecekte işbirliği konusunda neler yaşayacağı merakla bekleniyor. Geçtiğimiz mayıs ayında çözüme ulaştırılan patent problemi sonrasında çözüm olup olmayacağı tartışılıyordu. Problemin çözüme ulaştırılmasının hemen ardından iki şirket bundan sonraki süreçlerde işbirliklerini güçlendirecek çalışmalar yapacaklarını duyurmuştu. Apple’ın operasyon şefi Jeff Williams, sorunu çözmekten ve Nokia ile kuvvetli bir işbirliği kurmaktan dolayı memnun olduklarını dile getirmişti.

Geride kalan çeyrekteki sonuçları kamuoyuyla paylaşan Nokia, Apple’ın patent anlaşması çerçevesinde nakit olarak 2 milyar dolara yakın ödeme yaptığını ilan etti. Apple ile yaptığı işbirliğinin basit bir patent anlaşmasından çok daha fazlası olduğunu belirten Nokia, önümüzdeki dönemde yapılacak olan ortak çalışmaların IP Routing, Optik Ağ ve Dijital Sağlık gibi konuları da kapsayacağının altı çizildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >