Apple tam gaz devam ediyor: Sürücüsüz otomobil ilk kez seyir halinde görüntülendi

Apple sürücüsüz otomobil
Apple sürücüsüz otomobil

Apple'ın altı kişilik özel ekibi, yeni nesil sürücüsüz otomobiller için çalışmaları devam ettiriyor. Son olarak, aracın ilk seyir halindeki videosu da yayınlandı.

Bilhassa son yıllarda sürücüsüzotomobil projelerini hızlandıran Apple, geçtiğimiz aylarda Kaliforniya Motorlu Araçlar İdaresi'nden gerekli izinleri almış ve Silikon Vadisi çevresinde sürücüsüz otomobillerle alakalı testleri başlatmıştı.

Son olarak, seyir halinde görüntülenen Apple'ın sürücüsüz otomobili, testlerin aralıksız devam ettiğini gösteriyor. Özelleştirilen Lexus RX450h SUV aracın dış gövdesinde birçok farklı kısımda bölümde kamera ve sensörler yer alıyor. Bu sayede trafikte veri toplama işlemleri gerçekleştiriliyor. Cupertinolu şirketin kurduğu altı kişilik özel kadroyla test ve analiz edilen sürücüsüz otomobil, önümüzdeki süreçte trafikte çok daha fazla kişinin karşısına çıkacak gibi görünüyor.

Apple'ın merakla beklenen sürücüsüz otomobili geçtiğimiz dönemlerde bir kez daha Silikon Vadisi çevresinde görüntülenmişti.
Apple'ın merakla beklenen sürücüsüz otomobili geçtiğimiz dönemlerde bir kez daha Silikon Vadisi çevresinde görüntülenmişti.

Apple'ın bu teknolojileri geliştirmek için birçok farklı otomobil üreticisiyle temasta olduğu biliniyor. Her ne kadar şirket cephesinden tarih bazlı resmî bir açıklama olmasa da yıl sonunda önemli adımlar bekleniyor. Mercedes başta olmak üzere birçok dev üretici sürücüsüz otomobiller için temkinli davranmayı tercih ediyor. Hatta konuyla alakalı olarak geçtiğimiz dönemlerde Alman şirketin en az 10 yıla ihtiyacı olduğu da açıklandı. Apple'ın da benzer şekilde sürecin olgunlaşmasını beklemesi muhtemel.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >