Apple Watch 4 tanıtıldı, işte tüm ayrıntılar!

Apple Watch 4
Apple Watch 4

Apple, bu akşam Steve Jobs Theater'da düzenlenen ve Türkiye saatiyle 20:00'de başlayan organizasyonla birlikte yeni nesil Apple Watch'u tanıttı. İşte tüm ayrıntılar...

Apple, üst üste üç yıldır Watch akıllı saatlerinde aynı tasarımı kullandı. Şu ana kadar yalnızca ufak revizelerle yenilenen ürün, son olarak güncellenen tasarımıyla kullanıcıların karşısına çıktı.

Apple Watch 4'ün tasarımı bu şekilde. Yanlarda yuvarlatılmış hatlar sunulduğu görülebiliyor.
Apple Watch 4'ün tasarımı bu şekilde. Yanlarda yuvarlatılmış hatlar sunulduğu görülebiliyor.

Yeni nesil Apple Watch 4

Diğer üç versiyona (Apple Watch 1, Apple Watch 2 ve Apple Watch 3) oranla tasarım anlamında yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken yeni akıllı saat artık daha büyük kadranla kullanıcılara sunuluyor. Artık yeni kadranlar 40 mm ve 44 mm olarak değişiyor. Yani aslına bakılırsa eskiye oranla %35 ve %32'lik büyümeler söz konusu.

Seramik ve safir arka kısımla sunulan akıllı saatin en önemli avantajlarından biri de eskiye oranla %50'lik daha güçlü bir hoparlöre sahip olması. Böylece bildirim sesleri artık daha şiddetli duyulabiliyor. Yenilenen tasarımla beraber aslında mobil işletim sistemi tarafında da güncellenen ayrıntılar var. WatchOS tarafında artık çok daha bol özellik sunuluyor.

gzt

Apple Watch 4 teknik özellikler

Gelelim teknik ayrıntılara. Apple Watch 4'te Apple S4 yonga seti sunuluyor. Bu yonga seti 64 bit'lik ve çift çekirdekli. Dolayısıyla hem CPU hem de GPU tarafında eskiye oranla daha güçlü bir akıllı saat kullanıcıların karşısına çıkıyor. Hatta Watch 3'e oranla iki kata kadar daha yüksek performans sunduğu da belirtilen detaylar arasında.

Sensörler ve sensörler vasıtasıyla elde edilen verilerde de çeşitli değişimler mevcut. Ancak buradaki en önemli noktada kalp atış hızını izleme kabiliyetlerini artıran yeni EKG sisteminin getirilmiş olması. Parmağınızı 30 saniye akıllı saat üzerinde tuttuğunuzda arka planda veriler alınmaya başlanıyor. Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantı desteğini de teknik ayrıntılar arasında belirtmekte yarar var.

Apple Watch tarafında kordon tarafındaki Hermes ortaklığı da devam ediyor.
Apple Watch tarafında kordon tarafındaki Hermes ortaklığı da devam ediyor.

Apple Watch 4 fiyatları

En önemli ve merak edilen hususlardan biri de elbette fiyat. Yalnızca GPS destekli sürüm 399 dolardan satılırken; LTE versiyonu için ise 499 dolar ödemek gerekiyor. Bu Cuma'dan (14 Eylül) itibaren ürünleri ön sipariş verebilmek ve 21 Eylül itibariyle de satın alabilmek mümkün hale geliyor. Öte yandan Apple Watch 3 için de fiyatlandırma 279 dolar olarak belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >