Apple'dan 'taklit' açıklaması: Her iki ayda bir yenilikçi ürün yapamazsınız

Eddy Cue Apple
Eddy Cue Apple

Apple, yılda bir ürün tanıtımı yaptığı ve bu tanıtımlardaki ürünlerin de yenilikçi olmadığı gerekçesiyle çok fazla eleştiriliyordu. Apple servis şefi Eddy Cue de daha fazla dayanamayarak bu eleştirilere cevap verdi.

ABD merkezli Apple’ın az ürün çıkarması ve çıkardığı bu ürünlerde de herhangi bir yenilik sunmaması çok fazla eleştiriliyor. Öyle ki Apple’ın klasikleşen yılda bir tanıtım etkinliğindeki modeller genelde bir önceki senelere çok benziyor. Örneğin iPhone 6 ve 6S ile iPhone 7 ve 8’in aynı tasarıma sahip olması, 1 yıl beklenmesine rağmen yenilikçi bir ürün çıkarılamıyor eleştirilerine sebep oluyor.

Taklit ediyor iddiası

Ayrıca yenilikçi ürünler bir yana Apple’ın yıl içinde çıkan telefon özellikleri taklit ederek ürünlerini geliştirdiği bile söyleniyor. Apple bu iddiayı diğer markalara göre çok daha kaliteli iş yaptıkları için kabul etmiyor. Ancak Apple’ın daha önce çıkan özellikleri ürünlerine daha güvenli ve kullanışlı entegre ediyor olabilmesi taklitçi olmadığı anlamına gelmiyor.

''Yenilikçi olmadığımız konusuna kesinlikle katılmıyorum''

Son olarak konuyla alakalı açıklama yapan Apple servis şefi Eddy Cue şunları söyledi:

Öncelikle iPhone 10 yaşında. iPhone’un sonrasında iPad’i ve sonrasında Apple Watch’ı piyasaya çıkardık. Yani yenilikçi olmadığımız konusuna kesinlikle katılmıyorum.

Bu süreçte Mac, iOS ve MacOS kanadında yaptıklarımızı ve sektördeki konumumuzu hesaba katmıyorum bile. Zaman içinde yaptığımız cihazlara bakarsanız ne kadar çok olduğunu görürsünüz. Her yıla yeni bir ürün gözüyle bakıyorsunuz. Fakat öyle değil. Her 2 ayda veya 6 ayda bir yenilikçi ürün yapamazsınız. Bu zaman alır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >