Apple'dan yeni iPhone modelleri için büyük kamera yatırımı

Apple kamera yatırımları.
Apple kamera yatırımları.

Apple, kamera sensörlerine eğilen bir girişim olarak faaliyet gösteren InVisage Technologies'i satın alarak ciddi bir adım attı. Şirket, daha önce kamera modülü olarak değerlendirilen ışığı çok daha iyi şartlarda yakalama kabiliyetine sahipti. QuantumFilm ismindeki görüntü sensörü Apple'ın gücüne güç katmayı başaracak.

Işığı absorbe etmek ve istenen seviyelere ulaştırmak amacı güden duyarlı bir katman, QuantumFilm, kuantum noktalar ve nano parçacıkların sentezlenmesi sonucu karşımıza çıkan bir kamera mucizesi olarak nitelendirilebilir. Bu duyarlı katman, katı madde dağılımlı tabaka üstüne sanki bir boyaymış gibi kaplanabiliyor ve sonrasında kurumaya bırakılıyor.

Bir QuantumFilm pikseli içinde ışık, renk filtresi dizisinden geçerek ardındaki katmandaki kuantum noktaların saptanması sağlanıyor. Metal kablo sensörün elektrik devresini temsil eden oluşum ciddi bir referans noktası olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. Işığa duyarlı katmanın daha yüksek seviyelerde konumlandırılması QuantumFilm pikselinin oldukça ince bir kamera modülüyle daha çok sayıda foton algılamasını, daha fazla elektron depolayabilmesini ve renkleri daha büyük başarıyla üretmesini sağlayabiliyor. Zamanının büyük bölümünü kamera kalitesini artırmak üzerine planlayan Apple, kendi kamera modülleri ile InVisage teknolojisini bir araya getirerek daha az kamera çıkıntısına sahip cihazlarla karşımıza gelebilir...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >