Apple'ın özel ödeme sistemi Apple Card ilk kez göründü: 'Ne vadediyor?'

Apple Card, sosyal medyada ilk kez göründü.

● Apple'ın Kaliforniya'da düzenlenen özel bir etkinlikte tanıttığı kendine ait ödeme sistemi Apple Card, ilk kez görüntülendi.

● Apple çalışanları, hem dijital hem fiziksel kart özelliği taşıyan Apple Card'ı kullanmaya resmen başladı.

● Apple Card, normal kredi kartlarındaki gibi kalabalık bir tasarıma sahip değil. Kart numarası, son kullanım tarihi gibi detaylar dijital ortamda saklanırken Apple Card üzerinde yalnızca isim bilgisi yer alıyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, Mart ayı sonlarında ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlediği etkinlikle Apple TV+ duyurusunun yanına oldukça orijinal bir ekleme yapmıştı. Apple Card olarak isimlendirilen bu ekleme, 'kısa sürede kullanıcı alışkanlıklarımızı değiştireceği' vaadi üzerinden hareket ediyor. Apple kullanıcılarının cüzdanlarında kalıcı bir yer edinmek için ilk adımını Apple Card ile atan şirket, karta büyük anlam yüklemiş, yönetici düzeyinde özel geliştirme ekipleriyle Apple Card üzerinde çalışmıştı.

Apple Card'ın tanıtıldığı Kaliforniya'daki özel Apple etkinliği.
Apple Card'ın tanıtıldığı Kaliforniya'daki özel Apple etkinliği.

İlk görüntüler sosyal medyada

Cüzdanında Apple logolu, parlak gri bir karta sahip olmak isteyecek çok sayıda kullanıcı olabileceği konusunda teknoloji otoritelerini de heyecanlandıran Apple Card, Apple Wallet uygulamasına entegre biçimde çalışabilecek. Apple Pay kabul edilen her yerde geçerli olacak olan Apple Card, hızlı ve güvenli alışveriş konusunda iddialı sayılabilir. Yalnızca iddialar ve sızıntılarla haberdar olabildiğimiz Apple Card'a dair somut bir detaya sonunda ulaştık. Apple Card'ın ilk görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Ben Geskin, Apple Card üzerindeki çalışan ismini silerek kendi ismini karta yerleştirmiş. Kartın oldukça şık göründüğünü söyleyelim.
Ben Geskin, Apple Card üzerindeki çalışan ismini silerek kendi ismini karta yerleştirmiş. Kartın oldukça şık göründüğünü söyleyelim.

Twitter üzerinden paylaşım yapan Ben Geskin isimli bir kullanıcı, Apple çalışanlarının Apple Card'ı almaya ve hatta özel anlaşmalı bazı yerlerde kullanmaya başladığını ifade etti. Geskin, paylaşımlara eklediği fotoğraftaki kartın bir Apple çalışanından alındığını fakat bu çalışanın kimliğini gizleyebilmek için isim bölümünün değiştirildiğini belirtti.

Apple Card'ın özellikleri nasıl?

Görüntülerde, klasikleşmiş kredi kartlarına göre çok daha sade bir tasarımdan bahsetmek mümkünken üzerinde kart numarası ve son kullanma tarihi gibi bilgilerin olmadığını da belirtelim. Bu bilgiler, Apple'ın Wallet uygulamasında dijital olarak saklanıyor. Bu sayede daha güvenli ve daha şık olunacağı konusunda hemfikir olan Apple Card tasarımcıları, ekstra detayları kart üzerine yerleştirmemeyi daha makul bulmuş. Bu arada Apple Card'ı cihazlara tanımlamak için de Airpods'lara benzer bir eşleştirme sistemi kullanılıyor. Bu yolla Apple Card, mobil cihazlarda rahatlıkla eşletirilebiliyor. Apple Card'ın görüntüsü üzerine biraz daha detay vermek gerekirse, görsellerde görüleceği gibi kartın üzerinde bir çip ve lazer kesimli ifadeler bulunuyor. Apple Card'ın bir yüzünde Apple'ın logosu, arka tarafında ise anlaşmalı oldukları Mastercard logosunu görmek mümkün.

Apple, Apple Card ile güçlü ve orijinal bir etkileşim ağı oluşturmak istiyor.
Apple, Apple Card ile güçlü ve orijinal bir etkileşim ağı oluşturmak istiyor.

Apple Card'ın yaz aylarında kullanılabilir olması bekleniyor. Özel kartın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı. Apple, özel kartıyla beklediği etkiyi oluşturabilecek mi zaman gösterecek.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >