Artık her yerde: Şimdi de Google arama sonuçlarına hikaye özelliği geliyor

Google Aramalar'a hikaye özelliği geliyor.
Google Aramalar'a hikaye özelliği geliyor.

Hikaye özelliğinin aktif olmadığı çok az mecranın kaldığı bugünlerde bu trende Google da dayanamadı ve arama sonuçlarına “Stamp” adı verilen bir hikaye özelliği getirdi.

Snapchat’in hayatımıza girmesiyle birlikte birçok farklı uygulama ve sistem üzerinde sık sık karşılaştığımız hikaye modu artık Google aramalarında da bizlerle olacak. Hikaye özelliğini sisteme eklemeyen uygulamaların bir elin parmağını geçmediği düşünüldüğünde Google’ın da buna cevapsız kalması beklenemezdi. Hikayeler furyasına “Stamp” adı verilen haber hikayesi formatıyla katılan Google’ın bu yeniliğinin nasıl karşılanacağı merakla bekleniyor.

Google’ın Stamp ismindeki haber hikayeleri, mobil versiyon için de kullanılabilir olduğunda daha fazla kullanıcı için görünür kılınmış olacak. Bu yeni özellik daha çok haber kaynaklarına yönelik olmakla birlikte Google; CNN, Vox Media gibi birçok şirketle görüşmeye şimdiden başlamış durumda. Arama çubuğunun hemen altına, haberlerin kısa bir özetini barındıran hikayeler koyacak olan Google, bu hamlesiyle epeyce konuşuldu.

Google’ın temel amacının Facebook ve diğer birçok şirketin hamlelerine cevap vermek olduğu dillendirilirken özellikle Facebook’un gelişiminin Google’ı yeniliklere ittiği belirtiliyor. Her şeye rağmen Google’ın hızla gelişen sektöre karşı hem temkinli davranmak hem de hız kaybetmemek istediği apaçık ortada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >