Audi ve Porsche geleceğin otomobilleri için ortak oldu

Audi ve Porsche
Audi ve Porsche

Almanya için büyük önem taşıyan iki dev üretici, yeni nesil elektrikli ve sürücüsüz otomobiller için el sıkıştı.

Otomotiv ve teknoloji sektörünün ileri gelen şirketleri, yeni nesil otomobiller için harekete geçmiş durumda. Hatta bu kapsamda dev isimler önemli ortaklıklarla birlikte geleceğe dönük adımlar atıyor. Bunun en son örneği Audi ve Porsche arasında gerçekleşti.

İki yıl önceki Misson E elektrikli otomobiliyle bu alandaki iddiasını net bir şekilde gösteren Porsche, 0 ile 100 km arasındaki hızlanmayı 3.5 saniyede tamamlamayı başarmış ve 250 km'lik maksimum hız sayesinde de önemli bir eşiği aşmıştı. Elbette Audi de bu alanda ciddi mesai harcıyor.

Özellikle lüks segment için geleceğin ulaşım araçlarnı tasarlamak isteyen Audi ve Porsche, otonom sürüş teknolojili otomobilleri için kolları sıvadı. Bundan böyle dev iki şirket; elektrik motoru,şarj ve bataryaüniteleri konusunda birlikte çalışacak. Hatta konuyla alakalı olarak Audi'nin CEO'su Rupert Stadler'in de bir açıklaması var: "Teknolojik altyapımızın yanı sıra tüm değerlerimiz ve kültürlerimiz ortak. Dolayısıyla bu ortaklıkta en iyi ürün ve çözümleri birlikte sunmayı amaçlıyoruz."

Mercedes ise sürücüsüz otomobil konusunda biraz daha temkinli olmayı seçiyor. Zira şirket birkaç hafta önce Mercedes imzası taşıyan ilk sürücüsüz otomobillerin yollara çıkışının 2027'yi bulabileceğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >