Bağırsak kanseri teşhisi yapay zeka teknolojisiyle bir saniyenin altına indirildi

Yapay zeka
Yapay zeka

Teşhisi uzun bir zaman alan kanser tedavilerini yapay zekayla saniyelere indirmek için çalışan araştırmacılar büyük bir başarıya imza attı.

Yapay zeka teknolojisiyle bağırsak kanserinin, bir saniyeden kısa sürede teşhis edilebildiği bildirilmesi İspanya'da Birleşik Avrupa Gastroentroloji Haftası'na denk getirildi.

Tümörleri tespit edebiliyor

Japonya'daki Yokohama Üniversitesi araştırmacılarının geliştirdiği yapay zeka ürünü bilgisayar programı, endoskopi görüntülerinde tehlike potansiyeli taşıyan tümörleri tespit edebiliyor.

Program kanserli dokuları yüzde 94 doğru teşhis ediyor

Bilim insanlarının toplamda 250 kadın ve erkekteki 306 kolorektal polipi değerlendirmek üzere kullandığı programın görüntüleri inceleme ve hangi polipin kötü huylu olduğuna karar verme süresinin bir saniyeden kısa sürdüğü kaydedildi.

Kanserli dokuları yüzde 94 doğru teşhis ettiği belirtilen programı hakkında konuşan araştırma ekibinin lideri Dr. Yuiçi Mori, bu sistemde en kayda değer şey, yapay zekanın kolonoskopi sırasında kolorektal poliplerin gerçek zamanlı optik biyopsisine olanak tanıması dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >