Batık Google projelerinde bugün: Google Allo da kapanıyor

Google Allo
Google Allo

Birçok web sitesi, uygulama ya da hizmetlerin ardından Google'ın anlık sohbet uygulaması Allo da rafa kalkıyor. Mart 2019'a kadar açık kalacak uygulama bu tarihin ardından kullanıcılara el sallayacak. Detaylar haberimizde:

Google'ın başarısız projeler konusunda sicili hayli kabarık. Şu ana kadar - tahmin edilenden çok daha fazla - web sayfası, uygulama ya da hizmet rafa kaldırılmış durumda. Hatta sırf bu başarısız projeleri gösteren bir internet sitesi bile var.

Girişten de anlayabileceğiniz gibi konumuz gibi fişi çekilen bir servis. Google bu kez de sohbet uygulaması Allo'yu rafa kaldırıyor. Bunun en önemli sebebi aslında diğer hizmetlerin çok güçlü olması. Yani WhatsApp, Messenger ve Skype gibi dev isimlerin karşısında durmak pek de - hatta hiç de - kolay değil.

Eylül 2016'tan beri aktif olan Google Allo, Mart 2019'da son buluyor.
Eylül 2016'tan beri aktif olan Google Allo, Mart 2019'da son buluyor.

Karar Mayıs'ta alındı

Her ne kadar yeni açıklanmış olsa da Allo'nun'durdurulma kararı' bundan aylar önce (Mayıs'ta) alındı. Hatta dönemin İletişim Grubu Başkanı Anil Sabharwal, Allo'nun bir bütün olarak umulan başarıyı bir türlü yakalayamadığını belirtti. Peki ama şu an uygulamayı kullanmaya devam edenler ne yapacak?

Allo, Mart 2019'a kadar aynı şekilde çalışmaya devam edecek. Ama önemli veriler konusunda hassas davranmak lazım. Yani konuşma geçmişini, fotoğrafları ya da diğer medya paylaşımlarını bu tarihe kadar yedeklemek şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >