Beş maddede Samsung Galaxy S8'in yeni özellikleri

Samsung Galaxy S8.
Samsung Galaxy S8.

Dün gerçekleştirilen organizasyonla tanıtılan Galaxy S8; Infinity Diplay ekran, DeX yuvası, iris tarayıcı ve 10 nm'lik işlemci gibi yeni özellikler sunuyor.

Dün akşam saatlerinde New York'ta tanıtılan Samsung Galaxy S8, teknik anlamda şu an piyasadaki en yüksek performanslı Android telefon olarak karşımıza çıkıyor. Peki ama Galaxy S8'in en önemli özellikleri hangileri?
Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ tanıtıldı, işte tüm teknik detaylar!
Telefonun bilgisayara dönüşümü: Samsung DeX
Galaxy S8 ve Galaxy S8+'daki DeX özelliğiyle telefonları bilgisayar olarak kullanmak mümkün hale geliyor. DeX Station olarak da ifade edilen bu sistem, telefonun oturtulduğu kızak yardımıyla doğrudan bilgisayara dönüşmesini sağlıyor. Zira bu yuvaya monitör, klavye ve fare bağlandığında Galaxy S8 doğrudan standart bir bilgisayara dönüşüyor. 

Dex Station ile ilgili en önemli detaylardan birisi ise kusursuz bir masaüstü deneyimi sunmayı vadeden Desktop Experience özelliği. Üstelik Microsoft'un Office uygulamaları da standart olarak sunuluyor.
Telefonun bilgisayara dönüşümü: Samsung DeX Galaxy S8 ve Galaxy S8+'daki DeX özelliğiyle telefonları bilgisayar olarak kullanmak mümkün hale geliyor. DeX Station olarak da ifade edilen bu sistem, telefonun oturtulduğu kızak yardımıyla doğrudan bilgisayara dönüşmesini sağlıyor. Zira bu yuvaya monitör, klavye ve fare bağlandığında Galaxy S8 doğrudan standart bir bilgisayara dönüşüyor. Dex Station ile ilgili en önemli detaylardan birisi ise kusursuz bir masaüstü deneyimi sunmayı vadeden Desktop Experience özelliği. Üstelik Microsoft'un Office uygulamaları da standart olarak sunuluyor.
Üst düzey güvenlik: İris tarayıcı
Fotoğraf, video, mobil bankacılık uygulamaları, rehber ve diğer birçok kişisel veriyi barındıran akıllı telefonlarda güvenliğin önemi hat safhada. Dolayısıyla Samsung'un yeni amiral gemisi modellerindeki iris tarayıcı, güvenlik seviyesini bir üst noktaya çekiyor. 

Kilidi açmak için telefona tam karşıdan bakıp, çıkan iki daire arasına göz bebeklerinizi oturtmanız yeterli. Akabinde kilit otomatik olarak hızlıca açılıyor. Buna ek olarak tabii ki yüz tanıma ve parmak izi tarayıcı gibi güvenlik kalkanlarını da tercih edebilirsiniz.
Üst düzey güvenlik: İris tarayıcı Fotoğraf, video, mobil bankacılık uygulamaları, rehber ve diğer birçok kişisel veriyi barındıran akıllı telefonlarda güvenliğin önemi hat safhada. Dolayısıyla Samsung'un yeni amiral gemisi modellerindeki iris tarayıcı, güvenlik seviyesini bir üst noktaya çekiyor. Kilidi açmak için telefona tam karşıdan bakıp, çıkan iki daire arasına göz bebeklerinizi oturtmanız yeterli. Akabinde kilit otomatik olarak hızlıca açılıyor. Buna ek olarak tabii ki yüz tanıma ve parmak izi tarayıcı gibi güvenlik kalkanlarını da tercih edebilirsiniz.
Kesintisiz ve kapsayan bir ekran: Infinity Display
Artık yeni nesil üst seviye telefonların çok büyük bir bölümünde ekran çerçeve oranı hayli yüksek. Samsung da hem Galaxy S8 hem de Galaxy S8+'da ekran / çerçeve oranını %84.2 seviyesine çıkarmış. WQHD yani 2960 x 1440 piksel çözünürlüğün sunulduğu ekrandaki oran ise 18.5:9. Infinity Display ise bu kapsamda eğimli ekran ile birlikte kesintisiz ve tamamen kapsayan bir ekran sunmuş oluyor.
Kesintisiz ve kapsayan bir ekran: Infinity Display Artık yeni nesil üst seviye telefonların çok büyük bir bölümünde ekran çerçeve oranı hayli yüksek. Samsung da hem Galaxy S8 hem de Galaxy S8+'da ekran / çerçeve oranını %84.2 seviyesine çıkarmış. WQHD yani 2960 x 1440 piksel çözünürlüğün sunulduğu ekrandaki oran ise 18.5:9. Infinity Display ise bu kapsamda eğimli ekran ile birlikte kesintisiz ve tamamen kapsayan bir ekran sunmuş oluyor.
Yüksek performans: Yeni nesil 10 nm'lik işlemci
Dünyanın ilk 10 nm'lik mobil işlemcisinin kullanıldığı Galaxy S8 ve Galaxy S8+, bu sayede piyasadaki tüm rakiplerinden yüksek performans sergiliyor. Bölgelere bağlı olarak Snapdragon 835 ve Exynos 8895 seçenekleri sunulduğunu da eklemek gerek.
Yüksek performans: Yeni nesil 10 nm'lik işlemci Dünyanın ilk 10 nm'lik mobil işlemcisinin kullanıldığı Galaxy S8 ve Galaxy S8+, bu sayede piyasadaki tüm rakiplerinden yüksek performans sergiliyor. Bölgelere bağlı olarak Snapdragon 835 ve Exynos 8895 seçenekleri sunulduğunu da eklemek gerek.
Kişisel asistan Bixby
Apple'ın yıllardır sunduğu Siri'ye rakip olarak çıkan Samsung Bixby, sesli yönlendirme sayesinde görevleri yerine getirebiliyor. Üstelik yapay zeka desteğiyle her geçen gün daha yüksek performans sergileyeceği söylenen sanal asistan, Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ın en önemli ayrıntıları arasında.
Kişisel asistan Bixby Apple'ın yıllardır sunduğu Siri'ye rakip olarak çıkan Samsung Bixby, sesli yönlendirme sayesinde görevleri yerine getirebiliyor. Üstelik yapay zeka desteğiyle her geçen gün daha yüksek performans sergileyeceği söylenen sanal asistan, Galaxy S8 ve Galaxy S8+'ın en önemli ayrıntıları arasında.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >