BİM'den açıklama geldi: Satılan Apple ürünleri sahte değil!

BİM
BİM

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan 'BİM'de satılan Apple ürünleri orijinal mi?' haberlerinden sonra BİM Birleşik Mağazaları'ndan konuyla ilgili yanıt geldi. Detaylar haberimizde:

BİM'de satılan Lightning kabloları indirimli fiyatlarıyla ilgi çekiyor.
BİM'de satılan Lightning kabloları indirimli fiyatlarıyla ilgi çekiyor.
BİM'de indirimli satılan Apple ürünlerinin başında EarPods kablolu kulaklıklar geliyor.
BİM'de indirimli satılan Apple ürünlerinin başında EarPods kablolu kulaklıklar geliyor.

Ürünler tamamen orijinal!

BİM, iddiada adı geçen ürünlerin doğrudan ithalatçı şirket tarafından garanti altına alındığı ve bu güvenceyle satışa çıkarıldığı belirtiliyor. Apple tarafından gönderilen ihtarnamenin ardından araştırmaları başlattıklarını bildiren BİM yetkilileri, ürünler satıştan çekildikten sonra incelemenin yapıldığını ve ürünlerin tamamen orijinal olduğunu ifade ediyor. Üstelik bu durumun doğrudan savcılık kararıyla doğrulandığını da ifade ediyor.

BİM'in konuyla alakalı olarak yaptığı tam açıklama ise şu şekilde:

  • Söz konusu ürünler, ithalatçı firma tarafından verilen, ürünlerin orijinal olduğu bilgisi ve güvencesi ile satışa sunulmuştur. Fikri ve sınaî hakların korunması bilincine sahip olan BİM faaliyetlerini her zaman yasalar, ticari etik kurallar ve dürüstlük çerçevesi içinde yürütmektedir. Nitekim Apple şirketi tarafından gönderilen ihtarname ardından, ileri sürülen iddialar için şirketimiz tarafından araştırma başlatılmış ve iyi niyetli bir yaklaşımla bu ürünler satıştan çekilmiştir.

    Daha sonra Apple tarafından ithalatçı firma aleyhine suç duyurusunda bulunulması üzerine, Savcılık tarafından atanan bilirkişi ürünleri incelemiş ve 10.05.2018 tarihli rapor ile söz konusu ürünlerin marka ve ürün kullanımı kapsamında birebir aynı ve orijinal oldukları sonucuna varılmıştır. 29.05.2018 tarihinde ithalatçı firma yetkilisi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş, Apple tarafından savcılık kararına yapılan itiraz işleminin de reddi üzerine, söz konusu takipsizlik kararı kesinleşmiştir. Yukarıda aktardığımız süreçten de görüldüğü gibi BİM Mağazaları’nda satışa sunulan ve tamamen iyi niyetli bir yaklaşım çerçevesinde satıştan kaldırılan ürünlerin orijinal olduğu savcılık kararı ile sabittir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >