Bireysel Emeklilik Sistemi nasıl iptal edilir?

Bireysel emeklilik sistemi
Bireysel emeklilik sistemi

Basit bir yöntem sayesinde Otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi'ni iptal edebilmek mümkün.

Bireysel Emeklilik Sistemi ya da diğer adıyla BES, belirlenmiş süreler aralığında küçük miktarlarda yatırım yapmak isteyen kişiler arasında hayli popüler. Bu sistemde on yıl kalındığı takdirde devlet katkısından tamamen faydalanılabiliyor. Yani bu noktada devlet %25 katkı sağlıyor. On yıllık sürenin ardından isteyen kişiler sistemden çıkarak toplu şekilde ödeme alabiliyor. Ya da buna alternatif olarak emeklilik başladığında maaşla birlikte ek ödeme almak da mümkün oluyor.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nin iptali için kısa mesaj göndermek yeterli.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nin iptali için kısa mesaj göndermek yeterli.

45 yaş altında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kamu ve özel sektör çalışanlarını kapsayan bu uygulama, Resmî Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girmiş durumda. Peki ama bu sistemle maaşından kesinti olmasını istemeyenlerin ne yapması gerekiyor?

Otomatik Bireysel Emeklilik nasıl iptal edilir?

Otomatik olarak maaşlardan kesilen Bireysel Emeklilik sistemini iptal etmek hayli kolay. Tek bir kısa mesaj sayesinde bu Otomatik Bireysel Emeklilik sisteminden çıkılabiliyor. Maaşlardan %3'lük kesintinin gerçekleşmemesi için CAY yazıp boşluk bırakıp TC kimlik numarasını 3907'ye kısa mesaj göndermek yeterli. Bu sayede Otomatik Bireysel Emeklilik sistemi kolayca iptal edilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >