Bitcoin yatırımı batan genç intihar etti!

Bitcoin yüzünden intihar etti.
Bitcoin yüzünden intihar etti.

Hemen hemen tüm birikimini kapsayan yüksek meblağlı kripto para yatırımından ciddi manada zarar ettiği için depresyona giren Güney Koreli üniversite ikinci sınıf öğrencisi evinde ölü bulundu…

Kripto para birimlerinin hemen tamamının altın zamanlarını yaşadığı 2017, birçok insana ciddi kazançlar sağladı denilebilir. 2017’yi ağzı kulaklarında takip eden kripto para yatırımcıları, devletlerin ortaya koyduğu yaptırımlar ve hemen tüm kripto paralara olan ilginin düşmesi dolayısıyla büyük bir sıkıntının içine düştü. 2018’i mutsuzlukla karşılayan yatırımcılar, 19.000 dolar seviyelerini gören Bitcoin’in şu sıralar 7000 dolar civarında gezinmesiyle ayrı bir üzüntü yaşamış oldular.

Genç, başına geçirdiği torba ile intihar etti

Kendi gelirine oranla oldukça ciddi bir meblağda yatırım yaptığı kripto paraların tükenmesi sonucunda depresyona giren Güney Koreli bir genç genel yıkım örneklerinin de ötesinde bir sonla karşılaştı. Yatırımlarının büyük bir kısmını kaybettiği için intihar eden genç, Evinde kafasına plastik, havası alınabilen bir torba sarılı halde ve yanında 13 litrelik helyum tankıyla ölü bulundu.

Yaklaşık 700 bin TL kaybetti!

200 milyon Güney Kore Wonu (yani yaklaşık 700 bin tl) değerinde kripto para yatırımı bulunan genç, Güney Kore hükümetinin kripto para ticaretine getirdiği sıkı denetimlerden sonra, değerinin %50 oranında düşmesiyle birlikte yatırımlarının büyük bir kısmını kaybetti. Bunun üzerine okula gelmemeye başlayan ve ailesiyle de görüşmeyen gencin, en son uyku sorunu ve depresyon sebebiyle doktora gittiği ve ilaç yazıldığı ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >