Bitcoin'in hayatımıza her gün biraz daha fazla girdiğini gösteren 10 haber

Bitcoin
Bitcoin

Bundan 8 yıl önce Satoshi Nakamoto adıyla bilinen bir kişi veya grup tarafından oluşturulan Bitcoin’in bugünkü değeri 6177 dolar. Dijital para birimleri içinde krallığını ilan eden Bitcoin, her geçen gün hayatımıza biraz daha fazla dahil oluyor.

İşte herhangi bir merkeze bağlı olmayan Bitcoin’in kullanımının yaygınlaştığı ve ciddiye alınması gerektiğini gösteren haberler...

Bakmak isterseniz Gzt Teknoloji olarak hazırladığımız kısa Bitcoin videosu:

Bitcoinler cepte taşınabilecek

                                    
                                    
                                    Henüz bankalarda saklayamadığımız Bitcoin, yeni ürünler sayesinde çevrimdışı bir sistemle muhafaza edilebiliyor. Bitcoin’imizi koruyabileceğimiz Ledger Nano S isimli cihazın ülkemizde 2 yıl garantisi bulunuyor. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Zcash, Dash, Stratis, Ripple, Bitcoin Cash, Komodo, Ethereum Classic, Posw, Ark gibi sanal para birimlerinin tamamını destekliyor.
Bitcoinler cepte taşınabilecek Henüz bankalarda saklayamadığımız Bitcoin, yeni ürünler sayesinde çevrimdışı bir sistemle muhafaza edilebiliyor. Bitcoin’imizi koruyabileceğimiz Ledger Nano S isimli cihazın ülkemizde 2 yıl garantisi bulunuyor. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Zcash, Dash, Stratis, Ripple, Bitcoin Cash, Komodo, Ethereum Classic, Posw, Ark gibi sanal para birimlerinin tamamını destekliyor.
Ada ülkesi Vanuatu 44 Bitcoin'e vatandaşlık hakkı vereceğini açıkladı

                                    
                                    
                                    İngiliz Milletler Topluluğu’na üye olan ada ülkesi Vanuatu vatandaşı olup 113 ülkeye vizesiz girebilme şansı için 44 Bitcoin (yaklaşık 1 milyon TL) yeterli sayıldı. Ekim’in başlarında yapılan duyuru dünyanın birçok yerinde ilgi gördü. Başvuru sayısıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken bu ilan Bitcoin’i 0.001 dolardan alanlar için büyük fırsat olarak görüldü.
Ada ülkesi Vanuatu 44 Bitcoin'e vatandaşlık hakkı vereceğini açıkladı İngiliz Milletler Topluluğu’na üye olan ada ülkesi Vanuatu vatandaşı olup 113 ülkeye vizesiz girebilme şansı için 44 Bitcoin (yaklaşık 1 milyon TL) yeterli sayıldı. Ekim’in başlarında yapılan duyuru dünyanın birçok yerinde ilgi gördü. Başvuru sayısıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken bu ilan Bitcoin’i 0.001 dolardan alanlar için büyük fırsat olarak görüldü.
Rekor kıran Bitcoin'in piyasa hacmi Goldman Sachs ve Morgan Stanley'i geçti

                                    
                                    
                                    Son günlerde üst üste rekor kırarak büyük bir çıkış yakalayan Bitcoin’in dünya üzerindeki toplam hacmi ABD’nin önde gelen bankaları Goldman Sachs ve Morgan Stanley’in piyasa değerlerini geride bıraktı. Bitcoin bu bankalara ulaşan hacmini yakaladığını Bitcoin 5 bin doları geçmişti. Bitcoin şuan 6177 dolar! Bu sıralar yüksek seviyede ilerleyen Bitcoin, dev borsalardan biri olan Nasdaq ile eşitlenmek üzere yakınlaştı.
Rekor kıran Bitcoin'in piyasa hacmi Goldman Sachs ve Morgan Stanley'i geçti Son günlerde üst üste rekor kırarak büyük bir çıkış yakalayan Bitcoin’in dünya üzerindeki toplam hacmi ABD’nin önde gelen bankaları Goldman Sachs ve Morgan Stanley’in piyasa değerlerini geride bıraktı. Bitcoin bu bankalara ulaşan hacmini yakaladığını Bitcoin 5 bin doları geçmişti. Bitcoin şuan 6177 dolar! Bu sıralar yüksek seviyede ilerleyen Bitcoin, dev borsalardan biri olan Nasdaq ile eşitlenmek üzere yakınlaştı.
WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange, Bitcoin zengini oldu

                                    
                                    
                                    ABD'nin uyguladığı maddi ambargo nedeniyle WikiLeaks’ta toplanan parasını sadece Bitcoin’e yatırabilen Julian Assange, Bitcoin’in büyük artışıyla beraber çok büyük bir kâr elde etti. Twitter üzerinden paylaştığı istatistikle bu bilgiyi paylaşan Assange kârlarının ne kadar olduğunu açıklamasa da kâr oranının yaklaşık yüzde 5 bin olduğunu açıkladı.
WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange, Bitcoin zengini oldu ABD'nin uyguladığı maddi ambargo nedeniyle WikiLeaks’ta toplanan parasını sadece Bitcoin’e yatırabilen Julian Assange, Bitcoin’in büyük artışıyla beraber çok büyük bir kâr elde etti. Twitter üzerinden paylaştığı istatistikle bu bilgiyi paylaşan Assange kârlarının ne kadar olduğunu açıklamasa da kâr oranının yaklaşık yüzde 5 bin olduğunu açıkladı.
Maliye Bakanı Ağbal'dan Bitcoin açıklaması: Kurala bağlanması lazım

                                    
                                    
                                    Başta Bitcoin olmak üzere sanal paralar hakkında açıklamalar ve haberlerin geldiği şu günlerde bir açıklama da Maliye bakanı Naci Ağbal’dan geldi.

  


 Sanal para birimi Bitcoin'e yönelik tartışmaları değerlendiren Ağbal, teknolojinin getirdiği imkanlarla bu tür yeni ödeme sistemlerinin geliştiğini söyledi. Ağbal, paranın tamamen sanal niteliğe bürünerek sahibinin ortadan kalkacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

  
"Uluslararası finans sistemini orta ve uzun vadede derinden etkileyecek gelişme. Şu anda başlangıç aşamalarında ama bu alanın mutlaka kontrol alına alınması, kural ve kaidelere bağlanması lazım. Bu konuda da uluslararası finans sisteminde birtakım gelişmeler mutlaka olacaktır. Türkiye de her zaman olduğu için bu gelişmelerin içinde yer alacak."
Maliye Bakanı Ağbal'dan Bitcoin açıklaması: Kurala bağlanması lazım Başta Bitcoin olmak üzere sanal paralar hakkında açıklamalar ve haberlerin geldiği şu günlerde bir açıklama da Maliye bakanı Naci Ağbal’dan geldi. Sanal para birimi Bitcoin'e yönelik tartışmaları değerlendiren Ağbal, teknolojinin getirdiği imkanlarla bu tür yeni ödeme sistemlerinin geliştiğini söyledi. Ağbal, paranın tamamen sanal niteliğe bürünerek sahibinin ortadan kalkacağının altını çizerek, şöyle devam etti: "Uluslararası finans sistemini orta ve uzun vadede derinden etkileyecek gelişme. Şu anda başlangıç aşamalarında ama bu alanın mutlaka kontrol alına alınması, kural ve kaidelere bağlanması lazım. Bu konuda da uluslararası finans sisteminde birtakım gelişmeler mutlaka olacaktır. Türkiye de her zaman olduğu için bu gelişmelerin içinde yer alacak."
Sıkıcı diye okulu bıraktı, 18 yaşında milyoner oldu

                                    
                                    
                                    12 yaşında Bitcoini keşfeden Erik Finman isimli çocuk, elinde olan 1000 dolar ile teki 12 dolar olan Bitcoin’den 80 tane aldı. 18 yaşına geldiğinde Bitcoin’lerini satan Finman bu parayla Silikon Vadisi’ne yatırım yaptı. Finman bu Bitcoinler için ailesinden para aldığında onlardan bir de söz aldı. 18 yaşına geldiğinde bir milyon doları olursa üniversiteye gitmeyecekti. Bu sözünü tutmayı başaran Finman, şuan NASA’nın yeni roket fırlatma projesi ELaNa programında danışman olarak çalışıyor.
Sıkıcı diye okulu bıraktı, 18 yaşında milyoner oldu 12 yaşında Bitcoini keşfeden Erik Finman isimli çocuk, elinde olan 1000 dolar ile teki 12 dolar olan Bitcoin’den 80 tane aldı. 18 yaşına geldiğinde Bitcoin’lerini satan Finman bu parayla Silikon Vadisi’ne yatırım yaptı. Finman bu Bitcoinler için ailesinden para aldığında onlardan bir de söz aldı. 18 yaşına geldiğinde bir milyon doları olursa üniversiteye gitmeyecekti. Bu sözünü tutmayı başaran Finman, şuan NASA’nın yeni roket fırlatma projesi ELaNa programında danışman olarak çalışıyor.
Çin Merkez Bankası'nın aldığı karar sanal paralara sert düşüş yaşattı

                                    
                                    
                                    Çin Merkez Bankası’nın ICO faaliyetlerini yasaklaması, başta son dönemlerde yükselişte olan bitcoinle beraber diğer sanal para birimlerini de yasakladı. Çin bu yasağı uyguladığında Eylül'ün başlarıydı ve Bitcoin 5 bin dolardan 4100 dolarlara kadar düştü. Ancak Çin de olsanız böyle bir şeyin önünde duramıyorsunuz; Bitcoin şuan 6 bin doları geçmiş bulunuyor!
Çin Merkez Bankası'nın aldığı karar sanal paralara sert düşüş yaşattı Çin Merkez Bankası’nın ICO faaliyetlerini yasaklaması, başta son dönemlerde yükselişte olan bitcoinle beraber diğer sanal para birimlerini de yasakladı. Çin bu yasağı uyguladığında Eylül'ün başlarıydı ve Bitcoin 5 bin dolardan 4100 dolarlara kadar düştü. Ancak Çin de olsanız böyle bir şeyin önünde duramıyorsunuz; Bitcoin şuan 6 bin doları geçmiş bulunuyor!
Rusya Maliye Bakanı: Kripto paralar hayatın bir gerçeği, yükselişini gözardı edemeyiz

                                    
                                    
                                    Rusya Bitcoin’e karşı çalışmalar yürütse de Maliye Bakanı farklı düşünüyor. Putin başta olmak üzere birçok yetkilinin engellemeye çalıştığı Bitcoin’le ilgili açıklama yapan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov kripto paralar için ''hayatın bir gerçeği, yasaklamak mantıklı değil’’ dedi.
Rusya Maliye Bakanı: Kripto paralar hayatın bir gerçeği, yükselişini gözardı edemeyiz Rusya Bitcoin’e karşı çalışmalar yürütse de Maliye Bakanı farklı düşünüyor. Putin başta olmak üzere birçok yetkilinin engellemeye çalıştığı Bitcoin’le ilgili açıklama yapan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov kripto paralar için ''hayatın bir gerçeği, yasaklamak mantıklı değil’’ dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >