Bittrex'ten önemli adım: Kripto yatırımlarında 'dolar' dönemi başlıyor

Bittrex
Bittrex

Bittrex, Signature Bank ile gerçekleştirilen anlaşma sayesinde platform üzerinden dolar ile kripto para satın alabilmeyi mümkün kılıyor. Böylece yatırımcıların öncelikle Bitcoin satın alıp ardından diğer alt coin'lere yatırım yapmasına gerek kalmıyor. Detaylar haberimizde:

Günlük 100 milyon doları aşkın işlem hacmiyle Amerika Birleşik Devletleri'nin ikinci büyük kripto borsası olan Bittrex, yeni işleme koyduğu sistem sayesinde dolar ile kripto para ticaretine izin veriyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Signature Bank ile gerçekleştirilen anlaşmayla birlikte yatırımcıların Bittrex üzerinden satın alacağı herhangi bir kripto para birimi için öncelikle Bitcoin almasına gerek kalmıyor. Yani platforma yapılan dolar transferi sonrasında istenilen dijital para herhangi bir dönüşüm gerçekleşmeden alınabiliyor. Şu anda Bittrex'te toplamda 200'e yakın alt coin var. Dolayısıyla platformun henüz adı sanı duyulmamış alt coin'lere yatırımcılar yapanlar için büyük avantaj sağlıyor.

Platform üzerinden dolar ile kripto yatırımı yapabilmenin önemli avantajlarından biri de bankaların Bittrex'e olan güveni.
Platform üzerinden dolar ile kripto yatırımı yapabilmenin önemli avantajlarından biri de bankaların Bittrex'e olan güveni.

Bittrex İcra Kurulu Başkanı açıklama yaptı

Öncelikle California, New York, Montana ve Washington'daki kurumsal müşterilerin Bitcoin True USD ve Tether işlemlerinde aktif edilen bu hizmetin önümüzdeki dönemlerde bireysel müşterilere sunulması bekleniyor. Bittrex İcra Kurulu Başkanı Bill Shihara'nın konuyla ilgili bir açıklaması da var. Borsada dolar kullanımı sağlamak amacıyla hayli uzun bir süreçten geçtiklerini dile getiren Shihara, kripto paraların bankalar tarafından kabul edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >