Blackberry, akıllı telefon işini resmen bıraktı

Söylenti gerçek çıktı; BlackBerry artık akıllı telefon işinde yok.

BlackBerry CEO'su John Chen yaptığı açıklamada, akıllı telefonlarının iç donanım üretimini, ülke dışındaki ortaklarına vereceklerini duyurdu. Chen, Kanada'nın Waterloo kentindeki BlackBerry tesislerinde, bundan böyle sadece akıllı telefonlar için yazılım üretimi yapılacağını kaydetti.
'Şirket planlamamızda bir dönüm noktasındayız'
Tüm donanım geliştirme işlerimizi bitirme ve bundan sonraki süreçte iş ortaklarımıza kaynak sağlama kararı aldık. Şirket planlamamızda bir dönüm noktasına ulaşmış durumdayız. Finansal temelimiz oldukça sağlam ve yazılıma olan eğilimimiz giderek artmakta.

CEO John Chen, Kanada'nın Waterloo kentindeki BlackBerry tesislerinde, bundan böyle sadece akıllı telefonlar için yazılım üretimi yapılacağını kaydetti.
Yazılım ve güvenlik sektörüne odaklanacak

                                    
                                    "Artık akıllı telefonda değil ama telefon piyasasında akıllı olacağız" ifadesini kullanan Chen, iç donanımların üretiminin Endonezya'nın en büyük telekom şirketlerinden biri ile yapılacağını, önümüzdeki yıl iki yeni modelin de piyasaya sürüleceğini kaydetti.
Yazılım ve güvenlik sektörüne odaklanacak "Artık akıllı telefonda değil ama telefon piyasasında akıllı olacağız" ifadesini kullanan Chen, iç donanımların üretiminin Endonezya'nın en büyük telekom şirketlerinden biri ile yapılacağını, önümüzdeki yıl iki yeni modelin de piyasaya sürüleceğini kaydetti.
Sinyalleri geliyordu
Blackberry, akıllı telefon piyasasında söz sahipleri arasına bir türlü girememiş ve buna bağlı olarak şirket milyonlarca dolar zarar etmişti. Bu olaylar neticesinde de bugünlerin sinyalleri sürekli artarak gelmeye devam etmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >