BMW fazlalıkları ortadan kaldırıyor: Elektrikli araçlar için kablosuz şarj istasyonu

BMW, elektrikli araçlarını kablosuz şarj edecek.
BMW, elektrikli araçlarını kablosuz şarj edecek.

Kablosuz şarj teknolojisinin yavaş yavaş yayıldığı günümüzde bazı şirketler bu konuya yoğun bir şekilde ilgi göstermekten geri durmuyor. Otomotiv devlerinden BMW, elektrikli araçlarında bulunan bataryaları kablosuz olarak şarj edebilecek.

Kablosuz bağlantı teknolojisi, ortaya çıkardığı kolaylık ve etkilediği tüm parametreler ile büyük bir endüstri oluşturmak üzere. Son yıllarda karşımıza çıkan akıllı telefonların başlattığı süreç, iPhone 8 ve iPhone X ile birlikte devam etti. Apple’ın da bu trende katılmasıyla birlikte diğer öncü firmaların çalışmaları hızlandı. Bunun yanı sıra ülkemizde henüz tam olarak yaygınlaşmasa da elektrikli otomobiller güçlü bir piyasa meydana getirmek konusunda ciddi düzeyde iddialı. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde daha da artması beklenen elektrikli araç kullanımının avantajlarına kablosuz şarjın da eklenmesiyle bu araçlardan beklentiler de yükseldi.

Alman otomotiv devi BMW, elektrikli araçlarını şarj etmek için daha pratik bir yol arayışına giderek kablosuz teknolojiden faydalanmaya karar verdi. Şirket 530E iPerformance plug-in ismini verdiği istasyonla 220 voltluk priz ortaya çıkararak kablosuz şarj nimetini elektrikli araçlarına yansıtmayı başardı. Sesli uyarı sistemiyle aracın en kolay şekilde nasıl şarj olacağını da gösterecek olan yeni sistem hızı ve kolaylığıyla büyük bir referans noktası olacak gibi görünüyor. BMW, kablosuz şarj teknolojisini öncelikli olarak Kanada’da deneyecek. Sistemin diğer ülkelere ve Türkiye’ye ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >