Boeing, NASA astronotları için muhteşem kıyafet Starliner'i tasarladı

Havacılık şirketi Boeing, NASA astronotlarının uzay mekiği içinde giyebileceği ve eskisine göre çok daha gelişmiş bir kıyafet tasarladı.

Botlar üretilirken Reebok'tan yardım alındığı söyleniyor

                                    Kıyafette mavi renklerin ağırlıklı olduğu görülüyor. Kıyafetin altına giyilecek botlar üretilirken de Reebok'tan yardım alındığı söyleniyor.
Botlar üretilirken Reebok'tan yardım alındığı söyleniyor Kıyafette mavi renklerin ağırlıklı olduğu görülüyor. Kıyafetin altına giyilecek botlar üretilirken de Reebok'tan yardım alındığı söyleniyor.
Alışmak için pratik yapacaklar

                                    Kıyafetler, her ne kadar tecrübeli kişiler tarafından kullanılacak da olsa diğerlerinden farklı bir yapıda olduğu için bu kıyafetlerin hemen kullanılması mümkün değil. Astronotlar, alışma süreci dahilinde bu kıyafetlerle bir müddet pratik yapacak.
Alışmak için pratik yapacaklar Kıyafetler, her ne kadar tecrübeli kişiler tarafından kullanılacak da olsa diğerlerinden farklı bir yapıda olduğu için bu kıyafetlerin hemen kullanılması mümkün değil. Astronotlar, alışma süreci dahilinde bu kıyafetlerle bir müddet pratik yapacak.
Fermuarla kasktan kurtulmak mümkün

                                    Fermuarla açıp kapanabilen bir kask ile daha az hacimli ve daha pratik bir hal alan kıyafetler dokunmatik ekranlarla da uyumlu.
Fermuarla kasktan kurtulmak mümkün Fermuarla açıp kapanabilen bir kask ile daha az hacimli ve daha pratik bir hal alan kıyafetler dokunmatik ekranlarla da uyumlu.
Ağırlık, 15 kilogramdan 5.4 kilograma indirildi
Önceki uzay mekiği kıyafetlerinin ağırlığı 15 kilogramdı. Boeing'in tasarladığı bu yeni kıyafetin ağırlığı ise 5.4 kilogram ağırlığında. Ayrıca yeni kıyafet astronotları oldukça ferah tutacak bir yapıya sahip. Örneğin omuz malzemesinin altında pasif hava çıkışı sağlayan bir kumaş bulunuyor.
Ağırlık, 15 kilogramdan 5.4 kilograma indirildi Önceki uzay mekiği kıyafetlerinin ağırlığı 15 kilogramdı. Boeing'in tasarladığı bu yeni kıyafetin ağırlığı ise 5.4 kilogram ağırlığında. Ayrıca yeni kıyafet astronotları oldukça ferah tutacak bir yapıya sahip. Örneğin omuz malzemesinin altında pasif hava çıkışı sağlayan bir kumaş bulunuyor.
''Kalın boyun halkaları onları hantallaştırıyordu''

                                    Florida'da NASA'nın Kennedy Uzay Üssü'nde gerçekleştirilen tanıtımda konuşan ekip direktörü Chris Ferguson, ''Astronotların kıyafetleri, kalın boyun halkaları yüzünden onları hantallaştırıyor, hareket kabiliyetlerini azaltıyordu. Ancak buna gerek yok diye düşündük. Bunun için de daha hafif ve basit bir kıyafet geliştirdik. Ayrıca kasın altında astronotların iletişim kurabilmeleri için bir dahili kulaklık da mevcut olacak.
''Kalın boyun halkaları onları hantallaştırıyordu'' Florida'da NASA'nın Kennedy Uzay Üssü'nde gerçekleştirilen tanıtımda konuşan ekip direktörü Chris Ferguson, ''Astronotların kıyafetleri, kalın boyun halkaları yüzünden onları hantallaştırıyor, hareket kabiliyetlerini azaltıyordu. Ancak buna gerek yok diye düşündük. Bunun için de daha hafif ve basit bir kıyafet geliştirdik. Ayrıca kasın altında astronotların iletişim kurabilmeleri için bir dahili kulaklık da mevcut olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >