Boston Dynamics robot köpeklerini bu sene satışa çıkarabilir!

Spot
Spot

Boston Dynamics yetkilileri, Amazon'un bir konferansında robot köpeklerin bu sene satışa çıkabileceğinden bahsetti.
Şu an için Spot Classic ya da SpotMini arasında hangisinin satışa sunulacağı bilinmiyor. Ancak SpotMini modeli satışa çok daha yakın görünüyor.

Boston Dynamics'in gerçekçi robot köpeği, 2015'te bir videoda göründüğünden bu yana epey popüler. Yani yaklaşık 4 yıldır bu robot köpek hakkında yayınlanan videolar insanları etkilemeyi başarıyor. Hatta aylar önce paylaşılan 'arkadaşı için kapıyı tutan robot köpek' epey fazla konuşulmuştu.

Bu süreçte en çok merak edilen detaylardan biri ise robot köpeğin satılıp satılmayacağı oldu. Son söylentilere göre robot köpek birkaç ay içinde satışa çıkabilir.

Spot Classic ya da SpotMini'den hangisinin satışa çıkacağı ise şimdilik belli değil.
Spot Classic ya da SpotMini'den hangisinin satışa çıkacağı ise şimdilik belli değil.

Teknolojilerini tanıtmak ve katılımcılara kendilerinden bahsetmek için Amazon'un Re: Mars konferansına katılan Boston Dynamics, Spot robotun aylar içinde hazır olacağını söyledi.

Aslında şirket köpek temalı iki robot üretiyor. Bunlardan biri Spot Classic, biri ise küçük boyutlu SpotMini. Yani aslında satışın hangisi için gerçekleşeceği şimdilik bilinmiyor. Ancak daha önce haberlerde Mini sürümünün satılabileceği söylenmişti.

Her iki robot da zorlu testlerden geçmeye devam ediyor. Yani aslında farklı birçok ortamdaki 'fiziksel zorlama' testleri sürüyor.

via GIPHY

Şu an için robot köpeklerin satış fiyatı belli değil. Yani sipariş sistemiyle satılacak bu ürünler için muhtemelen ilk etapta 'ön sipariş' süreci başlatılacak. Az önce de bahsettiğimiz gibi aslında hangi robotun satışa çıkacağı da şu an için net değil.

Büyük olan versiyon Spot Classic, hem iç hem de dış mekan kullanımı için tasarlandı. Dolayısıyla engebeli arayüzü algılamak için LIDAR teknolojisinden yararlanıyor. Kabaca 50 pound'a eşit olan 23 kilogramlık bir yük taşıyabiliyor. Dolayısıyla inşaat sahalarında ve potansiyel olarak tehlikeli görülen arazilerde bu robotun kullanımı söz konusu olabilir.

Ancak bunun yanı sıra küçük boyutlu olan Spot Mini, Boston Dynamics'e göre bir ev ya da ofis içinde kullanılabilir. Bunun en büyük avantajı şirketin inşa ettiği en sessiz robotlardan biri olması.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >