Canlı yayında uyuşturucu kullanan Elon Musk’a Balıkesir’den tepki: ‘Onunla çalışmayacağız!’

​Canlı yayında uyuşturucu kullanan Elon Musk’a Balıkesir’den tepki: ‘Onunla çalışmayacağız!’

Canlı yayında uyuşturucu içerken görüntüleri yayınlanan ve sosyal medyada büyük tepkiyle karşılaşan Elon Musk’a bir cevap da Balıkesir’den geldi. Balıkesir, Tesla CEO’su Elon Musk ile bir daha çalışmayacaklarını resmen duyurdu.

Kısa süre önce Elon Musk’ın şirketi Tesla’yla elektrikli otobüs satın alımı konusunda anlaşma yapan Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın katıldığı bir programda uyuşturucu kullanması sonrası Tesla ile çalışmaktan vazgeçtiklerini açıkladı. Gürbüz, “Yerli ve milli markalar önceliğimiz olmak üzere ABDdışındakifarklıçözümleri devreye almak için harekete geçtik” diyerek, konunun Musk dışında ABDilegerilenekonomikilişkilerle de ilgili olduğunu ifade etti.

Elon Musk'ın canlı yayında imza attığı skandal, her kesimden insanın tepkisiyle karşılaştı. Tesla'nın hisse değerlerini bile düşüren bu hareketin Musk'ı pişman edeceği düşünülüyor...
Elon Musk'ın canlı yayında imza attığı skandal, her kesimden insanın tepkisiyle karşılaştı. Tesla'nın hisse değerlerini bile düşüren bu hareketin Musk'ı pişman edeceği düşünülüyor...

'Balıkesir'i küresel anlamda farklılaştırmak istiyoruz!'

Balıkesir’i küresel anlamda farklılaştırmak istediklerini belirten Gürbüz, “Balıkesir’i dünyaya örnek olacak sessiz bir pilot bölge haline getirmek için Tesla ile ortak bir çalışma gerçekleştirmek istedik. Bu kapsamda da Elon Musk’a geçen hafta davet mektubunda bulunmuştuk” dedi. Gürbüz, konuşmasının devamında “Üstelik şarj istasyonları ve alt yapı dönüşümleriyle birlikte Tesla açısından da ciddi büyüklüğe sahip bir anlaşmaya imza atmış olacaktık. Ancak önceki gün Elon Musk'ın canlı yayında olumsuz örnek oluşturabilecek davranışını, uyuşturucuyla mücadele ve genç nesiller açısından kabul edilemez buluyoruz. Bu nedenle Tesla ile çalışma hedefimizdenvazgeçiyoruz. Elon Musk'a yaptığımız daveti de geri çekiyoruz” diyerek farklı ortaklara yöneleceklerini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >