Cenaze İşleri Fuarı’ndaki “intihar makinesi” ortalığı karıştırdı!

İntihar makinesi, tartışılmaya devam ediyor. Sosyal medyanın gündemine oturan konu çok sayıda farklı yorumla değerlendiriliyor.

Hollanda’nın Amsterdam kentinde gelecek hafta başlayacak ve cenaze işleri fuarında sergilenecek olan ‘intihar makinesi’ sayesinde ziyaretçiler, ölümü aşama aşama deneyimleyebilecek. Yardım kuruluşları ise makinenin halka açık fuarda sergilenmesine tepki gösterdi.

Ötenaziyi sonuna kadar destekleyen ve “ölüm doktoru” lakabı alan Avustralyalı Philip Nietsckhe’nin ortaya attığı “intihar makinesi” fikri Hollanda’da hayata geçirildi. Sarcoismindeki makine sıvı nitrojen ile çalışan hava geçirmez bir kapsülden meydana geliyor. Olayı denemek isteyen konukların ise kapsülün içine girmesi ve gaz akışı sağlayacak bir düğmeye dokunması yeterli oluyor.

Ölüm yeri sanal ortamda seçilebiliyor

Kapsül içerisinde ortaya çıkarılan gaz dolayısıyla birkaç dakika sonra uyku isteği artan konuklar “sanal gerçeklik gözlüğü” ile adım adım sürece dahil olabiliyor. Adı ‘intihar makinesi’ olsa da, konuklar için farklı seçenekler de eklenmesi unutulmamış. Kapsüle giren kişi ölmeden önce görmek istediği şeyi ve ölüm yerini İsviçre Alpleri veya deniz kıyısı bir yer olacak şekilde seçebiliyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >