Çin, internet bağımlılarına elektrik veriyor!

Çin, internet bağımlılarını özel bir merkezde toplayarak elektrik veriyor ve bu yöntemle tedavi etmeye çalışıyor.

İnternet bağımlılığının ruhsal bir hastalık kabul edilmesinden sonra tedavi yöntemlerine ilişkin seçenekler de artmaya başladı. Son olarak, Çin'deki internet bağımlıları için çok farklı bir tedavi yönteminin kullanıldığı ortaya çıktı.
İnternet bağımlılarına elektrik veriyorlar!
Bu sistemde bağımlıların internetle ilişkisi tamamen kesiliyor ve bu kişiler bir araya getirilerek tedavi merkezlerinde "elektroşok" tedavisi görüyor. Yani diğer bir anlamda ruh hastaları için uygulanan "beyinden kısa süreli yüksek elektrik akımı geçirme yöntemi" internet bağımlıları için de kullanılıyor. Üstelik bu işlem için özel olarak kurulan merkezde bağımlılara kamuflaj giydirildiği ve devamlı olarak spor yaptırıldığı da ortaya çıktı.
İnternet bağımlılarına elektrik veriyorlar! Bu sistemde bağımlıların internetle ilişkisi tamamen kesiliyor ve bu kişiler bir araya getirilerek tedavi merkezlerinde "elektroşok" tedavisi görüyor. Yani diğer bir anlamda ruh hastaları için uygulanan "beyinden kısa süreli yüksek elektrik akımı geçirme yöntemi" internet bağımlıları için de kullanılıyor. Üstelik bu işlem için özel olarak kurulan merkezde bağımlılara kamuflaj giydirildiği ve devamlı olarak spor yaptırıldığı da ortaya çıktı.
Psikolojileri bozuluyor
Merkezde tedavi gören bir internet bağımlısının bu tedavi yöntemi sebebiyle psikolojisinin tamamen bozulduğu ve annesini öldürdüğü de belirtiliyor. Çin'de şu anda bu merkezin tamamen kapatılması için özel bir yasa tasarısının hazırlanıyor. Özel bir kampa sokulan internet bağımlılarına çok yoğun tempoda spor da yaptırılıyor. Özellikle spor sırasında birçok kişinin psikolojisinin bozulduğu da belirtiliyor.
Psikolojileri bozuluyor Merkezde tedavi gören bir internet bağımlısının bu tedavi yöntemi sebebiyle psikolojisinin tamamen bozulduğu ve annesini öldürdüğü de belirtiliyor. Çin'de şu anda bu merkezin tamamen kapatılması için özel bir yasa tasarısının hazırlanıyor. Özel bir kampa sokulan internet bağımlılarına çok yoğun tempoda spor da yaptırılıyor. Özellikle spor sırasında birçok kişinin psikolojisinin bozulduğu da belirtiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >