Çinli iş adamından BMW'ye hakaret: Ödeme kuruşlarla yapıldı

BMW'nin merkez binasına gönderilen paralar  çalışanları hem şaşırttı hem de öfkelendirdi.
BMW'nin merkez binasına gönderilen paralar çalışanları hem şaşırttı hem de öfkelendirdi.

Çin’de yatırımlar yapan bir iş adamı yeni aldığı BMW’sinin ilk taksitini madeni parayla ödedi. Bayide çalışan görevlileri büyük bir zorluk içinde bırakan iş adamının ismi açıklanmazken 10 koli madeni paranın sayılması ciddi bir zaman kaybına yol açtı.

Çin’de yaşayan bir iş adamı, yeni satın aldığı BMW marka etiketli otomobilin 11.000 dolar değerindeki peşinatını madeni parayla ödemeyi tercih etti. Daily Mail gazetesinin yaptığı habere göre ismi henüz açıklanmayan müşteri, bayiye giderek 400.000 Yuan (yaklaşık olarak 60.000 dolar) değerinde bir BMW satın aldı.

BMW çalışanlarının 'parayı teslim alma anları' böyle görüntülendi.
BMW çalışanlarının 'parayı teslim alma anları' böyle görüntülendi.

Fujian Eyaleti’nde bulunan bayinin satış müdürü Mr Gu, müşterinin toptancılık işiyle ilgilendiğini ve ilk taksidi mao (Çin Kuruşu) ile ödemek konusunda ısrar ettiğini ifade etti. BMW bayisi de bu talebi kabul edince ödeme yalnızca 5 mao değerindeki madeni paralarla yapıldı.

BMW'ye gönderilen madeni paralar.
BMW'ye gönderilen madeni paralar.

Bayinin içinden yayınlanan görüntülerde de tüm bayi çalışanlarının seferber olup saatler boyunca bu madeni paraları saymak için çaba sarf ettiği görünüyor. Diğer taraftan iş adamı basit bir şekilde bankaya giderek biriktirdiği binlerce madeni parayı yatırarak onlarca BMW personelini bu zahmetli işten kurtarabilecek olsa da bunu tercih etmemiş. Garip Çinli iş adamı peşinat dışında kalan ücreti ise banka havalesi yoluyla BMW’ye iletti…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >