Daha etkili Instagram kullanmak isteyenlere 12 ipucu

Instagram
Instagram

Basit ipuçları sayesinde Instagram'ı daha etkili şekilde kullanabilmek mümkün. İşte karşınızda 12 farklı ipucu...

Aylık 800 milyonu aşkın aktif kullanıcı sayısıyla en fazla tercih edilen sosyal platformlardan biri olan Instagram, her güncellemeyle yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Kısa süre önce duyurulan 'sessize al' özelliği de bunlar arasında.

Böylece Facebook ve Twitter'da olduğu gibi kişileri sessize alıp, gönderi ya da hikâye paylaşımlarının karşınıza gelmesini engelleyebilirsiniz. Gönderi paylaşımları; hikâye çıkartmaları ve çok daha fazlası... Instagram'ın ilgi çekici özellikleri artmaya devam ederken bu platformu en iyi şekilde kullanabilmek için çeşitli ipuçlarından yararlanmak gerekiyor. Daha etkili Instagram kullanımı için 12 tüyoyu bir araya getirdik.

İyi fotoğrafı seçin
Muhtemelen bunu söylemeye bile gerek yok. Ancak yine de hatırlatmakta yarar var; çektiğiniz her fotoğrafı paylaşmak zorunda değilsiniz. Gönderileri servis etmek için fotoğrafları iyi çekin ve özenli şekilde seçim yapın.
İyi fotoğrafı seçin Muhtemelen bunu söylemeye bile gerek yok. Ancak yine de hatırlatmakta yarar var; çektiğiniz her fotoğrafı paylaşmak zorunda değilsiniz. Gönderileri servis etmek için fotoğrafları iyi çekin ve özenli şekilde seçim yapın.
Filtre seçeneklerini kullanın
Instagram'ın kendi içerisinde 'epey iş gören' düzenleme seçenekleri mevcut. Ancak birçok kullanıcı fotoğrafları düzenlemeden; oran - orantıya dikkat etmeden paylaşım yapıyor. Seçim yaptıktan sonra ikinci aşama düzenleme seçenekleri. Göze olabildiğince hoş gözüken (abartıya kaçmadan) filtreler seçin. Bu işlem hem fotoğraf hem de videolarda geçerli. Üstelik yalnızca gönderiler için düşünmeyin; ek olarak hikâyelerde de benzer sistem söz konusu. Tabi bu düzenleme ya da filtre seçeneklerini Instagram üzerinden kullanmak zorunda da değilsiniz. iPhone ya da Android'de varsayılan olarak gelen fotoğraf düzenleme sistemleri epey başarılı. Ek olarak App Store ya da Google Play'de de düzenleme ve filtreleme yapan yüzlerce uygulama var. Bu arada filtre seçenekleri arasında en sonda "Yönet" düğmesi yer alıyor. Böylece beğenilmeyen filtreleri ana filtre menüsü üzerinden kaldırabilmek mümkün.
Filtre seçeneklerini kullanın Instagram'ın kendi içerisinde 'epey iş gören' düzenleme seçenekleri mevcut. Ancak birçok kullanıcı fotoğrafları düzenlemeden; oran - orantıya dikkat etmeden paylaşım yapıyor. Seçim yaptıktan sonra ikinci aşama düzenleme seçenekleri. Göze olabildiğince hoş gözüken (abartıya kaçmadan) filtreler seçin. Bu işlem hem fotoğraf hem de videolarda geçerli. Üstelik yalnızca gönderiler için düşünmeyin; ek olarak hikâyelerde de benzer sistem söz konusu. Tabi bu düzenleme ya da filtre seçeneklerini Instagram üzerinden kullanmak zorunda da değilsiniz. iPhone ya da Android'de varsayılan olarak gelen fotoğraf düzenleme sistemleri epey başarılı. Ek olarak App Store ya da Google Play'de de düzenleme ve filtreleme yapan yüzlerce uygulama var. Bu arada filtre seçenekleri arasında en sonda "Yönet" düğmesi yer alıyor. Böylece beğenilmeyen filtreleri ana filtre menüsü üzerinden kaldırabilmek mümkün.
Filtre yoğunluğunu ayarlayın
İyi fotoğraf seçildi; düzenlemeler yapıldı, filtre tercihi tamam. Sırada filtrenin yoğunluğu var. Filtrenin yoğunluğunu abartmamakta yarar var. Aksi takdirde fotoğraftaki nesneler patlayabiliyor ve görsel ciddi oranda bozulabiliyor.
Filtre yoğunluğunu ayarlayın İyi fotoğraf seçildi; düzenlemeler yapıldı, filtre tercihi tamam. Sırada filtrenin yoğunluğu var. Filtrenin yoğunluğunu abartmamakta yarar var. Aksi takdirde fotoğraftaki nesneler patlayabiliyor ve görsel ciddi oranda bozulabiliyor.
Hikâyeleri belirli kişilerden gizleyin
Instagram'da hikâyeleri istenilen kişilerden gizleyebilmek mümkün. Bunun için öncelikle hikâyeleri görmesini istemediğiniz kişinin profiline girin. Ardından sağ üstte yer alan üç nokta simgesi üzerinden alt seçeneklere erişin ve bu kısımdan da "Hikâyeni Gizle" düğmesine dokunun. Hepsi bu kadar. Daha sonrasında isterseniz Ayarlar > Hikâye Ayarları bölümü üzerinden hikâyeleri gizlediğiniz kişilere ulaşabilir ve işlemi geri alabilirsiniz.
Hikâyeleri belirli kişilerden gizleyin Instagram'da hikâyeleri istenilen kişilerden gizleyebilmek mümkün. Bunun için öncelikle hikâyeleri görmesini istemediğiniz kişinin profiline girin. Ardından sağ üstte yer alan üç nokta simgesi üzerinden alt seçeneklere erişin ve bu kısımdan da "Hikâyeni Gizle" düğmesine dokunun. Hepsi bu kadar. Daha sonrasında isterseniz Ayarlar > Hikâye Ayarları bölümü üzerinden hikâyeleri gizlediğiniz kişilere ulaşabilir ve işlemi geri alabilirsiniz.
Favori hesaplarınızdan bildirim alın
Sizin için önem arz eden kişilerin bildirimlerini Instagram'da basit bir yöntemle açabilirsiniz. Bunun için öncelikle bildirimleri açmak istediğiniz kişinin profiline gidin; ardından üç nokta simgesine tıklayın. Daha sonrasında ise "Gönderi Bildirimlerini Aç" ve "Hikâye Bildirimlerini Aç" düğmelerini kullanın. Gayet basit.
Favori hesaplarınızdan bildirim alın Sizin için önem arz eden kişilerin bildirimlerini Instagram'da basit bir yöntemle açabilirsiniz. Bunun için öncelikle bildirimleri açmak istediğiniz kişinin profiline gidin; ardından üç nokta simgesine tıklayın. Daha sonrasında ise "Gönderi Bildirimlerini Aç" ve "Hikâye Bildirimlerini Aç" düğmelerini kullanın. Gayet basit.
Hikâyeyi görüntülerken zaman kazanın
Bir arkadaşınızın hikâyesini izlerken, ekrana parmağınızı basılı tuttuğunuzda hem fotoğraf hem de videolarda zaman akışı durur. Böylece fotoğraf ya da video inceleyebilmek mümkün hale geliyor.
Hikâyeyi görüntülerken zaman kazanın Bir arkadaşınızın hikâyesini izlerken, ekrana parmağınızı basılı tuttuğunuzda hem fotoğraf hem de videolarda zaman akışı durur. Böylece fotoğraf ya da video inceleyebilmek mümkün hale geliyor.
Daha sonra bakmak için mesajları kaydet
Instagram'da herhangi bir gönderiyi daha sonra bakmak için kaydedebilirsiniz. Bunun için gönderilerin en sağ altında bulunan simgeye tıklamak yeterli. Ardından profilinizde kaydedilenlere erişmek için en sağdaki aynı simgeye tıklamak yeterli.
Daha sonra bakmak için mesajları kaydet Instagram'da herhangi bir gönderiyi daha sonra bakmak için kaydedebilirsiniz. Bunun için gönderilerin en sağ altında bulunan simgeye tıklamak yeterli. Ardından profilinizde kaydedilenlere erişmek için en sağdaki aynı simgeye tıklamak yeterli.
İki faktörlü doğrulamayı etkinleştirin
Instagram'da iki faktörlü doğrulamayı etkinleştirip güvenliği artırmak için öncelikle Ayarlar > İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması seçeneğini aktif etmek gerekiyor. Ardından yeni bir cihazla oturum açmaya çalışıldığında ekstra bir kod girmek gerekiyor ve bu da önemli bir güvenlik katmanı oluşturuyor.
İki faktörlü doğrulamayı etkinleştirin Instagram'da iki faktörlü doğrulamayı etkinleştirip güvenliği artırmak için öncelikle Ayarlar > İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması seçeneğini aktif etmek gerekiyor. Ardından yeni bir cihazla oturum açmaya çalışıldığında ekstra bir kod girmek gerekiyor ve bu da önemli bir güvenlik katmanı oluşturuyor.
Yorumları kontrol altına alın
Instagram'da yorumları kapatabilmek mümkün. Böylece istediğiniz gönderilerin altına yorum gelmesini kolayca engelleyebilirsiniz. Bunun için, paylaşım yaparken "Gelişmiş Seçenekler" üzerinden "Yorum Yapmayı Kapat" düğmesine tıklandığında işlem tamamlanmış oluyor.
Yorumları kontrol altına alın Instagram'da yorumları kapatabilmek mümkün. Böylece istediğiniz gönderilerin altına yorum gelmesini kolayca engelleyebilirsiniz. Bunun için, paylaşım yaparken "Gelişmiş Seçenekler" üzerinden "Yorum Yapmayı Kapat" düğmesine tıklandığında işlem tamamlanmış oluyor.
Beğendiğiniz tüm gönderileri görüntüleyin
Platformda beğendiğiniz tüm paylaşımları daha sonradan görüntüleyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Beğenilen Gönderiler yoluna erişmek yeterli.
Beğendiğiniz tüm gönderileri görüntüleyin Platformda beğendiğiniz tüm paylaşımları daha sonradan görüntüleyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Beğenilen Gönderiler yoluna erişmek yeterli.
Arama geçmişini silin
Instagram'da arama geçmişini silmek de mümkün. Yine Ayarlar üzerinden Arama Geçmişi > Arama Geçmişini Temizle düğmesiyle bu işlem gerçekleştirilebiliyor.
Arama geçmişini silin Instagram'da arama geçmişini silmek de mümkün. Yine Ayarlar üzerinden Arama Geçmişi > Arama Geçmişini Temizle düğmesiyle bu işlem gerçekleştirilebiliyor.
Tüm verilerinizi indirin
Instagram'da geçtiğimiz aylarda tüm verileri indirme özelliği aktif edildi. Böylece paylaşımlar; beğeniler ve diğer detaylar bir paket halinde indirilebiliyor. Profil üzerinden Ayarlar > Veri İndirme > İndirme Talep Et düğmesine tıklamak yeterli.
Tüm verilerinizi indirin Instagram'da geçtiğimiz aylarda tüm verileri indirme özelliği aktif edildi. Böylece paylaşımlar; beğeniler ve diğer detaylar bir paket halinde indirilebiliyor. Profil üzerinden Ayarlar > Veri İndirme > İndirme Talep Et düğmesine tıklamak yeterli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >