Donald Trump, Twitter'a karşı: 'Beni göstermiyorsunuz!'

Donald Trump, Twitter'a karşı.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Başkanlık seçimlerine 17 aydan daha az bir süre kala Donald Trump'ın 'radikal müdahaleleri' hız kazandı.

Fox Business'ın canlı yayınına telefonla bağlanan Trump, Twitter'ın kasti biçimde kendisini kullanıcılardan uzaklaştırdığını iddia etti.

Trump'a göre bu 'engelleme'; yaklaşan seçimler öncesi Cumhuriyetçilerin değil Demokratların görünür kılınması amacından kaynaklanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, 2020 yılının Kasım ayında gerçekleştirilecek olan seçimlerde ülkenin yeni Devlet Başkanı belli olacak. Donald Trump'ın karşısına rakip olarak çıkacak Cumhuriyetçi aday henüz resmiyet kazanmasa da Barack Obama döneminde ABD Başkan Yardımcılığı yapan Joe Biden'ın adı oldukça sık biçimde dillendirilir hale geldi. Donald Trump'ın yine yoğun bir çaba sarf edeceğini söyleyebileceğimiz seçim kampanyası, geçtiğimiz günlerde Florida eyaletinin Orlando kentinde resmen başlamıştı.

Donald Trump, seçime 17 aydan az bir süre kala vites artırarak çalışmalarına hızlandırdı.
Donald Trump, seçime 17 aydan az bir süre kala vites artırarak çalışmalarına hızlandırdı.

Donald Trump, bir önceki seçimlerde kullandığı 'Amerika'yı tekrar büyük yap' sloganına gönderme yaparak, 'Amerika'yı büyük yapmaya devam edeceğiz ve sonrasında ABD'yi büyük tutumayı sağlayacağız' ifadeleriyle başlattığı seçim kampanyasıyla ABD genelinde güçlü bir destek sağlayabilmeyi umuyor. Hatta, yeni kampanyanın sloganı için destekçilerinin fikrini de soran Trump'ın 'Amerika'yı büyük tutacağız' sloganı kalabalıktan çoşkulu alkış desteği almıştı. Mitingin sonuna doğru vaatlerini açıklayan Trump, yeni bir göç sistemi, ticaret anlaşmaları, sağlık sistemi reformu sözü vermişti. Trump ayrıca kanser dahil olmak üzere birçok hastalığa çare bulacaklarını ve AIDS'i Amerika'da bitireceklerini belirterek vaatlerini farklı perspektiflere yaymaya da çalıştı.

Donald Trump vs Joe Biden.
Donald Trump vs Joe Biden.

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçime yönelik hamleleri ise yalnızca bunlarla sınırlı değil. Seçim yaklaşırken Trump, fırsat bulduğu her canlı yayına bağlanıp sesini duyurabileceği her mecrayı değerlendirmeye çalışıyor. Son olarak, Fox Business'ta canlı olarak yayınlanan bir programa katılan Trump, 'Gizli güçler tarafından Twitter hesabına çeşitli engellemeler' yapıldığını ifade etti. 'Twitter'ın bana yaptıkları inanılmaz!' gibi iddialı ve sert bir cümleyle başlayan konuşmada direkt olarak Jack Dorsey ve Demokratlar'ı hedef aldı. Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Yalnızca birkaç gün içerisinde yüz binlerce takipçi kazanıyordum. Bunu fark eden Twitter engelleme operasyonu başlattı. Aylardır devam eden süreç gerçekten çok can sıkıcı. Google ve Facebook gibi şirketleri de dava etmeliyiz. Bilinçli biçimde Demokratları kayırıyorlar ve bunu bana net biçimde hissettirmeye başladılar."

Jack Dorsey'in Donald Trump'a vereceği cevap merakla bekleniyor.
Jack Dorsey'in Donald Trump'a vereceği cevap merakla bekleniyor.

Donald Trump'ın Twitter'ı hedef alan sözleri sonrası Twitter cephesinden ve özellikle Jack Dorsey'den bir yanıt gelmedi. Seçim öncesi Trump'ın çeşitli tartışmalarına daha sık tanıklık edebiliriz.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >