Dünya caddelerine bakış: 'En çok satan otomobil markası açıklandı'

Dünya caddelerinde 2018'e damga vuran otomobil markaları belli oldu.

2018 yılına ait verilerle dünyanın en çok satan otomobil markaları resmen açıklandı. 3 yıldır listenin zirvesinde yer alan Volkswagen, geleneği bozmayarak zirvedeki yerini korudu.

Dünyada birçok farklı sektöre ait istatistikler birkaç yıllık vadelerde küçük değişiklikler gösterse de bazı alanlar için bu bilgi doğru değil. Microsoft, Apple ve Amazon arasındaki ‘teknolojide zirvede olma yarışı’ şirketleri sürekli olarak diri tutmak konusunda faydalı bile diyebiliriz. Benzer bir yarış da, farklı bir sektörde ve farklı bir sonuçla otomotiv sektöründe karşımıza çıkıyor.

Volkswagen, 2018 yılında da zirvede yer alıyor.
Volkswagen, 2018 yılında da zirvede yer alıyor.

2015yılının başından bu yana dünya genelinde en çok satılan otomobil firması konumunda yer alan Volkswagen AG, 2018 yılı verilerinde de tahtından vazgeçmiş değil. Rakiplerine karşı birkaç yıldır önemli bir üstünlük kurmayı başaran şirket, bu yıl da 10.8 milyon farklı araç satmayı bildi.

Toyota, listenin ikinci sırasında yer alıyor. Şirket, geçtiğimiz yıla oranla %2 büyüme gösterdi.
Toyota, listenin ikinci sırasında yer alıyor. Şirket, geçtiğimiz yıla oranla %2 büyüme gösterdi.

2. sırada Toyota bulunuyor

Volkswagen AG, listede ilk sırada yer almasının dışında geçtiğimiz yıla oranla gerçekleştirdiği %0.9 ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Liste, hem aynı sınıf otomobiller, hem de binek ve spor otomobilleri bünyesinde barındırıyor. Yayınlanan istatistiklerde Audi, Bentley, Bugatti, Porsche, Lamborghini gibi şirketlerin de bulunduğunu hatırlatalım. Listenin Volkswagen’in ardından ikinci sırada yer alan şirketi ise Toyota. Japon şirket, geçtiğimiz yıla oranla %2 büyüme göstererek 10.6 milyon araç sattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >