Dünyaca ünlü milyarderlerin bir saatlik kazançları dudak uçuklatıyor

​Dünyaca ünlü milyarderlerin bir saatlik kazançları dudak uçuklatıyor
​Dünyaca ünlü milyarderlerin bir saatlik kazançları dudak uçuklatıyor

Business Insider tarafından yapılan bir araştırma, dünyaca ünlü teknoloji figürlerinin bir saat içerisinde kaç para kazandıklarını ortaya koydu. Birçok insanın hayatları boyunca elde edemeyecekleri parayı bir saatte kazanabilen isimler, dudak uçuklattı.

Dünyanın en zengin insanlarının yer aldığı listelere teknoloji liderlerinin damga vurduğu gerçeği yıllardır değişmiyor. Birçok farklı konuda uzmanlaşan iş insanları, özellikle teknoloji tabanlı faaliyetler noktasında ciddi kazançlar elde edebiliyor. Jeff Bezos, Mark Zuckerberg ve Alice Walton’ın başı çektiği listedeki birçok isim, yalnızca bir saat içinde ‘normal’ bir insanın hayatı boyunca zorlukla kazanabileceği tutarda parayı kazanabiliyor. Çalışma şartları ve çalışma prensipleri farklılaşan isimlerin ortak motivasyon noktası olarak değerlendirilebilecek olan ‘teknoloji ekseni’ hemen hepsi için gerçek bir gelir savaşını da ortaya koyuyor.

Jeff Bezos, 4 milyon 474 bin 885 dolar saatlik geliriyle açık ara lider konumda.
Jeff Bezos, 4 milyon 474 bin 885 dolar saatlik geliriyle açık ara lider konumda.

Bill Gates'in gerileyişi dikkat çekiyor

Birkaç yıl önce ‘zenginlik’ ‘birim sürede kazanç’ noktasında yapılan tüm araştırmalarda en üstte yer alan Bill Gates’in zaman içerisinde farklı isimlere bıraktığı liderlik, son yıllarda Jeff Bezos’un elinden düşmüyor. Bir saatte 4 milyon 474 bin 885 dolar kazanan Jeff Bezos, en yakın rakibi Mark Zuckerberg’in neredeyse 3 kat üzerinde seyrediyor. 1 milyon 712 bin 328 dolar saatlik değeriyle ikinci sırada yer alan Zuckerberg, geçtiğimiz yıllara damga vuran Facebook skandalları olmasaydı daha yüksek bir gelir elde etmeyi başarabilirdi. Güven kaybı sonrası yatırımları da düşen Facebook’un orta vadede, yeni hamlelerle yeniden toparlanması bekleniyor. En son 2014 yılında bu listede zirvenin sahibi konumunda olan Bill Gates’in 456 bin dolarlık geliriyle 7. sıraya düşmesi de ilgi çekti…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >