Dünyanın ilk robot vatandaşı Sophia, Türkiye'ye geliyor

Sophia
Sophia

Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık verilen robot Sophia, 5.Marketing Meetup 2018 etkinliğine konuk olmak için ülkemize geliyor.

İnsansı robotlar konusunda çok önemli bir adım atarak robot Sophia’ya vatandaşlık veren Suudi Arabistan, bu sayede robotların gelişimi konusunda önemli bir kilometre taşı yerleştirdi. Hanson Robotics tarafından tanıtılarak robot Sophia, konuşma, konuşulanı anlama ve yapay zeka sayesinde sürekli kendini geliştirme özellikleriyle büyük bir ilgiyle karşılandı.

İş adamları ve yatırımcılarla bir araya gelecek olan Sophia, bu etkinlikte kendisine yönlendirilen soruları da yanıtlayacak. Geçtiğimiz günlerde Business Insider’ın röportajında önemli açıklamalar yapan Sophia, insanlığın iyi bir planlama yapması gerektiğini yoksa sonlarının felaket olacağını söylemişti.

Sophia, 19 Nisan tarihinde Uniq İstanbul’da gerçekleşecek etkinliğe katılarak Türkiye’ye ziyaret ettiği ülkeler konusunda öncülük vermiş olacak. Öyle ki ‘Birleşmiş Milletler Genel Kurul Üyesi’ olan Sophia, Avrupa’dan önce Türkiye’yi ziyaret etmiş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >