Düşük profilli akıllı telefonlar için navigasyon uygulaması: Google Maps Go

Google Maps Go
Google Maps Go

Android 4.1 ve üzeri işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanılması için geliştirilen Maps Go, Google Play'de indirilmeye sunuldu.

Google, giriş seviyesi akıllı telefon kullanıcılarının bir süredir beklediği Maps Go uygulamasını yayınladı. Böylece Android Go mobil işletim sistemine sahip cihazlar için beklenen uygulamalar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Hatta bu kapsamda geçtiğimiz dönemlerde YouTube Go ve Files Go da yayınlanmıştı.

Google Maps Go; özellikle düşük profilli sistemler için büyük önem taşıyor.
Google Maps Go; özellikle düşük profilli sistemler için büyük önem taşıyor.

Düşük profilli akıllı telefonlar için geliştirildi

Google Play'e dahil edilen Maps Go uygulaması, Android 4.1 ve yeni sürümlerin yer aldığı akıllı telefonlara yüklenebiliyor. Maps Go'nun en önemli avantajlarından biri ise düşük bellek kapasitesine sahip cihazlarda bile rahatlıkla çalışabiliyor oluşu. Uygulama sayesinde birkaç saniyede rota oluşturulabildiği gibi yol tarifleri içinde gerçekzamanlıtrafikbilgisine de erişilebiliyor.

Şu anda Google Play üzerinden uygulamaya erişmek isteyen bazı kişiler, "Uyumsuz Cihaz" notuyla karşılaşabiliyor. Bu problemin önümüzdeki günlerde tamamen ortadan kalkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >