e-Devlet'e yeni bir hizmet daha ekleniyor: Miras Sorgulama!

e-Devlet Miras Sorgulama
e-Devlet Miras Sorgulama

Son dönemlerde Alt-Üst Soy Bilgisi, Şehit Sorgulama gibi özel hizmetleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açan e-Devlet, bu kez de Miras Sorgulama sistemini aktif ediyor.

e-Devlet, geçtiğimiz haftalarda "soy ağacı sorgulama" sistemini aktif etmiş; yoğunluk sebebiyle kısa sürede servisi askıya almak zorunda kalmıştı. Şu anda kademeli olarak yürütülen Alt-Üst Soy Bilgisi hizmetine buradaki bağlantı üzerinden erişebilmek mümkün.

Böylece e-Devlet web sayfası üzerinden TC Kimlik Numarası ve e-Devlet Şifresi ile giriş yapıldığında miras bilgilerine erişilebilecek.
Böylece e-Devlet web sayfası üzerinden TC Kimlik Numarası ve e-Devlet Şifresi ile giriş yapıldığında miras bilgilerine erişilebilecek.

Son olarak platformda yeni bir servis daha aktif ediliyor. "Miras Sorgulama" şeklinde geçen bu hizmet, bir yakınınızdan size miras kalıp kalmadığını öğrenmenizi sağlıyor. Üstelik bu sistem sayesinde e-Devlet üzerinden "Mirasçılık Belgesi" işlemleri de kolayca yürütülebiliyor.

Yarın e-Devlet'te açılacak olan bu yeni hizmetle alakalı olarak yapılan tam açıklama ise şöyle:

  • "Yargı birimlerinden alınan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” ve Mirasçılık Belgesinin İptali” kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >