Ekran çerçevelerini tamamen ortadan kaldıran akıllı telefon: Huawei Mate 20 Pro!

Huawei Mate 20
Huawei Mate 20

Dünyanın en değerli 100 şirketi arasında 9 basamak yukarı çıkarak 79.sıraya yükselen Çinli üretici Huawei, yeni nesil Mate 20 Pro ile birlikte 'ekran çerçevelerini' tamamen ortadan kaldırıp yepyeni bir sistem getiriyor. Detaylar haberimizde:

Birkaç ay önce Paris'teki konferansta dünyanın ilk üç arka kameralı akıllı telefonu P20 Pro'yu tanıtan Huawei, bir yandan da Mate ailesine yeni modelleri dahil ediyor. Sonunda uzun süredir konuşulan Mate 20 Pro'nun bazı detayları da netleşmeye başladı.

Huawei'nin yeni patenti ekran çerçeveleriyle alakalı detayları gösteriyor.
Huawei'nin yeni patenti ekran çerçeveleriyle alakalı detayları gösteriyor.

Ekran çerçeveleri tamamen ortadan kalkıyor

Tepe seviyesi modellerde olduğu gibi yeni akıllı telefonun da incecik çerçeveleriyle ön plana çıkması bekleniyor. Hatta bununla alakalı yeni bir patent de ortaya çıkmış durumda. Yeni sistem ekranın çevresindeki çerçeveleri oluşturmak yerine yan kısımlara metal şerit yerleştiriyor.

Elbette bu da ekrandaki çerçeve yapısının tamamen değişmesini ve çok daha ince bir forma girmesini sağlıyor. Tahminler, Mate 20 Pro'nun 6.9 inç boyutunda OLED ekrana sahip olacağı yönünde. Bu öngörünün en sağlam temeli ise OLED ekran siparişlerinin önemli oranda artmış olması.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >