Electronic Arts açıkladı: 'FIFA 20'de neler değişecek?'

FIFA 20.

● Electronic Arts (EA), sezon başında piyasaya süreceği FIFA 20’nin henüz duyurusu bile yapılmadan yeni sürüme getirilecek oynanış özelliklerini kullanıcılarla paylaştı.

● EA tarafından yapılan paylaşıma göre FIFA 20’nin savunma anlayışı büyük ölçüde değişecek.

● FIFA 20 ile birlikte gelecek ‘en büyük’ değişikliğin ‘manuel kaleci kullanımı’ konusunda olacağı açıklandı.

● EA, FIFA 20, tüm modlarda tümden değişmiş bir savunma sistemi inşa etmeyi de planladıklarını açıkladı.

Dünyanın en başarılı ve popüler spor oyunları listesinde zirveyi kimseye bırakmayan FIFA serisi, birçok farklı yatırımla sürekli güçlenen Electronic Arts’ın en önemli parçası olmaya devam ediyor. Bir dönem KONAMI’nin Pro Evolution Soccer serisiyle sert bir rekabete giren FIFA, özellikle son birkaç yıldır rekabetten uzaklaşmış, gücünü kanıksatmış durumda. Yalnızca satış istatistikleriyle değil; sosyal medya platformlarında paylaşım, güçlü turnuva organizasyonları gibi konularda da başı çeken FIFA, oyun içi modlarıyla da dünyanın en yetkin platform oyunlarından biri konumunda.

PES 2019, FIFA 19 ile rekabette oynanış ve lisans tarafında geride kaldı.
PES 2019, FIFA 19 ile rekabette oynanış ve lisans tarafında geride kaldı.

Birçok oyuncunun özel eğitim yönergeleriyle hazırlandığı ve kendini geliştirebilmek için büyük çaba sarf ettiği FIFA ‘oynanışı’ da farklı parametrelerle sürekli olarak değişmeye, güncellenmeye devam ediyor. FIFA 17’den FIFA 18’e giden yolda ‘geçiş’ yapılan ‘Frostbite’ oyun motoruyla birlikte olumlu-olumsuz onlarca farklı eleştiriyle karşılaşan EA, oyun içi özellikler ve futbola yakınlık konusunda rakipleri ile arasında ciddi bir fark oluşturmayı başardı.

FIFA 18 ile birlikte karşımıza çıkan Frostbite oyun motoru gerçekçilik konusunda başarılı olsa da birçok oynanış kusurunu da bünyesinde barındırıyor.

'Oyun içi değişiklikler kolay değil!'

ABD’li oyun üreticisi EA, FIFA 19’un oynanabilirliği devam ederken ve birçok oyuncu farklı oyun modlarında halen aktifken oldukça enteresan bir hamleye imza attı. Şirket, yeni sezon oyunu FIFA 20’nin henüz duyurusu bile yapılmadan oyunun yeni sürümüne eklenecek oynanış özelliklerine kamuoyuyla paylaştı. EA ekibi tarafından yapılan paylaşım, FIFA 20’de değişecek birçok dinamiğin olduğunu net biçimde ifade ediyor. Geçtiğimiz yıllarda yeni oyun öncesi bilgileri açıklamakta daha tedbirli davranan EA, yayınlanan açıklamayla FIFA 20’yi bekleyen tüm oyuncuları meraklandırmayı başardı.

FIFA 19, dünyaca ünlü oyuncu ve takımların isim haklarını satın alarak rakipleri arasında daha prestijli bir konuma erişmeyi başarıyor.
FIFA 19, dünyaca ünlü oyuncu ve takımların isim haklarını satın alarak rakipleri arasında daha prestijli bir konuma erişmeyi başarıyor.

EA’nin yayımladığı bir blog yazısında FIFA 20’nin oynanışında karşılaşacağımız değişiklikler ifade edilirken, bu özelliklerin niçin FIFA 19’da olmadığı da açıklandı. Şirket yetkilileri, değişiklik konusunda oyun serilerini belirli bir sıralama ve döngüde geliştirdiklerini ifade ederken oyunların döngüleri esnasında bazı değişiklikler yapılmasının da ‘zorlayıcı’ olduğunun altını çizdi. Yani EA’ye göre oyun içi değişiklik yapmak ciddi bir kararlar silsilesinin ardından ancak gerçekleşebilir. EA ayrıca, oyuna adapte edilecek yeniliklerin geri bildirim ve anketlerden ilham aldığını da ekledi. EA, bu noktada ‘kullanıcı taleplerinin’ en önemli geliştirici olduğunu da vurguladı.

FIFA serisi, Ultimate Team'deki rekabet ile sürekli olarak diri kalmaya devam ediyor. Ultimate Team oyuncuları için FIFA 20'de yapılacak değişiklikler, rekabette güçlü olabilmek noktasında büyük önem arz ediyor.

Hangi özellikler geliyor?

Electronic Arts’ın FIFA 20’ye adapte edeceğini açıkladığı yeniliklerden bahsetmek gerekirse, özellikle oyunun savunma tarafında büyük değişikliklerin kullanıcıları beklediği söylenebilir. una göre FIFA 20'de yapay zeka yardımıyla yapılan savunma biraz değiştirilecek. Hatta manuel savunma yapan oyuncular, kendi savunmalarıyla daha avantajlı olacaklar. Bununla birlikte oyuncular, rakip kaleciyle baş başa kaldıkları zaman takımı onu çok daha iyi bir şekilde destekleyebilecek. Bunlar dışında en büyük geri bildirimi ‘manuel kaleci kontrolü’ başlığı altında aldıklarını ifade eden yetkililer, manuel kaleci kontrolünde de bir takım yenilikler yapacaklarını beyan etti.

Manuel kaleci kontrolü, FIFA 20 ile birlikte daha derinlikli ve ciddi bir hal alacak.
Manuel kaleci kontrolü, FIFA 20 ile birlikte daha derinlikli ve ciddi bir hal alacak.

Oyun ne zaman geliyor?

EA, FIFA serisi oyunlarını genelde Eylül ayı sonu, Ekim ayı başı gibi piyasaya sürmeye alışmış durumda. FIFA 20 de 27 Eylül 2019 günü oyuncularla buluşacak. Oyunun, FIFA 19'da yaşanan satış istatistikleri eksenli hayal kırıklığını ortadan kaldırması bekleniyor. FIFA 20, Electronic Arts açısından büyük bir önem arz ediyor denebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >