Elektrikli Land Rover Denfender geliyor

Defender
Defender

Lüks SUV segmentinin lideri Jaguar Land Rover, off-road kabiliyeti en yüksek çözümü Defender'i tam elektrikli güç sistemi seçeneğiyle piyasaya sürmek istiyor.

İngiliz otomotiv endüstrisiyle özdeşleşmiş nâdide otomobillerden Land Rover Denfeder, tam elektrikli güç sistemiyle geri dönüyor. 67 yıldır aralıksız devam eden üretimi geçen yıl sona eren dört çeker off-road araç, 2018'de yeni nesil sürümüyle yeniden üretilmeye başlayacak.

Land Rover Discovery, Range Rover ve Range Rover Sport tarafından kullanılan alüminyum şasinin özelleştirilmiş bir versiyonu üzerinde geliştirilen yeni Defender, ilk defa tam elektrikli güç sistemiyle üretilecek. Hibrit versiyonu da bulunacak olan yüksek off-road kabiliyetine sahip araç, sıradan benzinli ve dizel motor seçeneklerini de barındıracak.

Elektrikli Defender'in en az bir elektrik motoru ve yüksek kapasiteli bir batarya paketine sahip olacağı bilgisi dışında hakkında herhangi bir detay bilinmiyor. Daha önce gelecek Defender çözümünde kullanabileceği tasarım konseptleri tanıtan Jaguar Land Rover, şuanda araç filosunu elektrikli otomobil çağına hazırlamakla meşgul.

Birkaç sene önce iflasın eşiğinde olan Jaguar Land Rover'ın elektrikli otomobil dönüşümü için milyarlarca dolar harcayıp hayata geçirdiği planlar, otomotiv endüstrisini hayrete düşürüyor. Jaguar I-Pace ile ilk adımı atacak olan İngiliz şirket, çalışmalarını Defender'ı da kapsayacak şekilde genişletmiş durumda. Lüks SUV sınıfının tartışmasız lideri, elektrikli SUV pazarının da hakimi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >