Elektrikli Opel Corsa geliyor

Opel corsa
Opel corsa

Fransızlara satılan Opel, Peugeot 208 ve Citroen C3 ile aynı platformu kullanacak yeni Corsa'nın tam elektrikli versiyonunu geliştiriyor. 2020'ye kadar kâra geçmek ilk hedef.

Sene başında Fransız otomobil grubu PSA tarafından satın alınan Opel, gelecek planı hakkında bugün gerçekleştirilen sunumda yeni Corsa'ya dair heyecan verici detaylar paylaştı. Peugeot 208, Citroen C3 ve DS3 ile aynı platformu kullanacak olan 2019 model Corsa, firmanın kâr etmeye başlamak için kullanacağı en büyük koz olacak. Zira yeni Corsa'ya eşlik edecek tam elektrikli versiyonu, Avrupa'da hızla büyüyen kompakt elektrikli otomobil segmentinin en iddialı modellerinden biri olacak.

1999'dan beri zarar eden ve son raporlara göre çeyrek bazında bu zararı 250 milyon doları aşan Opel'in yeniden yapılanmaya muhtaç olduğu aşikar. Dokuz platform ve 10 motor ailesiyle oldukça karmaşık, bir o kadar da maliyetli bir araç portföyü bulunan Alman üretici, Fransızların yönetimi altında Peugot ve Citroen'in de kullandığı daha hesaplı platformlara geçiş yaparak üretim harcamalarını azaltıp kârlılığını artıracak. Ortak platform üzerinde çalışılacak olsa da, Opel'in araçlarında Peugot ya da Citroen ile çok büyük benzerliğe rastlanmayacak.

Vakit kaybetmeden Fransızlara ait platformlar üzerinde çalışmaya başlayan Opel kadroları, şimdiden yeni ürün yelpazesi ve yeni dizayn anlayışını şekillendirmeye başlamış bile. İşte bu yeniden yapılanmanın meyvesi olan elektrikli Corsa, Chevrolet Bolt'un halefi olarak görülüyor. Corsa ile başlayacak elektriklenme trendi 2024'e gelindiğinde tüm Opel araçlarını kapsamış olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >