Elektrikli otomobil üreticisi Lucid yeni merkezine taşındı

Lucid
Lucid

Mercedes S-Class ve BMW 7 serisiyle rekabet edecek bir elektrikli otomobil geliştiren Lucid Motors, yeni genel merkezine taşındı. Ek yatırımlarla çalışmalara hız veren Kaliforniyalı şirketin hedefi 2019'da satışa başlamak.

İlk otomobilini Aralık 2016'da gün yüzüne çıkaran Lucid Motors, elektrikli otomobilde lüks segmentin öncü ismi olmayı hedefliyor. Bu hedefine ulaşmak için ekibini genişleten Lucid'in genel merkezi de değişti. Şirketin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, eskisinden iki kat daha büyük olan Newark şehrindeki yeni merkeze taşınma sürecinin başladığı duyuruldu.

Kaliforniya'nın Newark şehrindeki Pasifik Araştırma Merkezi'nde bulunan yeni Lucid merkezi, 300'den fazla çalışan barındıracak. Bu sayının önümüzdeki dönemde giderek artması bekleniyor. Gelecek iki yılın firma için büyük ehemmiyete sahip olduğunu belirten Lucid, daha önce Ford tarafından satın alınmayı reddetmişti.

Lucid Air, hem sıradan sürüş hem de sürücüsüz yolculuk şartları göz önünde bulundurularak tasarlanan geniş kabiniyle dikkat çekiyor.
Lucid Air, hem sıradan sürüş hem de sürücüsüz yolculuk şartları göz önünde bulundurularak tasarlanan geniş kabiniyle dikkat çekiyor.

1000 beygir gücünde lüks elektrikli: Lucid Air

Firmaya ait ilk proje olan Lucid Air, 1000 beygirlik gücüyle dikkat çeken bir lüks otomobil. Üretici, bu araçla her yeni elektrikli otomobil firması gibi Tesla ile karşılaştırılmak yerine, Mercedes-Benz S-Class ve BMW 7 serisi gibi lüks sınıfın başarılı modelleriyle rekabet etmeyi tercih ediyor. Sıfırdan 100 kilometreye 2,5 saniyede ulaşan, 360 km/saat hız sınırını aşan ve Samsung üretimi bataryayla 643 km menzil sunan Lucid Air, 2018 sonunda üretilmeye başlayacak.

Aracın giriş seviye versiyonu 400 beygir güç, yaklaşık 400 km menzil ve arkadan çekişli sistemle 60 bin dolardan satılacak. 1000 beygirlik dört çeker versiyonda fiyatın milyon dolar seviyesine kadar çıkması bekleniyor.

Lucid Air, ABD'nin Arizona eyaletinde inşa edilecek 700 milyon dolarlık tesiste üretilecek. İnşası üç aşamadan oluşacak olan tesis, 240 milyon dolara mâl olacak ilk aşama tamamlandıktan sonra yılda 8-10 bin otomobil üretecek kapasite sağlayacak. Tüm aşamaların tamamlanması 2022'yi bulacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >