Elon Musk, BFR Rocket'in ismini Starship Super Heavy olarak değiştirdi

BFR Rocket
BFR Rocket

SpaceX ve Tesla gibi dev şirketlerin sahibi olan Elon Musk, Twitter'dan yaptığı açıklamalarla gündemi belirlemeye devam ediyor. Son olarak SpaceX'in üreteceği en büyük roket olma özelliği taşıyan BFR Rocket'in isminin Starship Super Heavy olarak değiştirildiğini açıkladı. Ayrıntılar haberimizde:

Sosyal medya hesaplarını aktif şekilde kullanan Musk, son olarak Twitter'dan şu anda henüz yapım aşamasında olan Big Falcon Rocket ile ilgili de açıklama yaptı. SpaceX'in en büyük roketinin ismi BFR Rocket yerine Starship olarak değiştirildi. Ama aslında burada ince bir nüans var, o da şu: Starship aslında geminin yolcu ve yük taşıyan bölümüne verilecek olan isim. Buna ek olarak geriye kalan kısım ise Super Heavy olarak isimlendirilecek. Birleştirildiğinde ise yeni isim Starship Super Heavy olarak anılacak.

Elon Musk, bir Twitter kullanıcısına verdiği cevapta, sonraki sürümlerin yıldızlararası görev yapabileceğinin sinyallerini vermiş oldu.
Elon Musk, bir Twitter kullanıcısına verdiği cevapta, sonraki sürümlerin yıldızlararası görev yapabileceğinin sinyallerini vermiş oldu.

Zaman zaman Twitter'dan kullanıcılarla ilginç diyaloglara giren Musk, sosyal ağdan gelen 'Yıldızlararası bir görev gerçekleştirmeyen bir uzay gemisi 'Starship' olarak isimlendirilemez' açıklamasının ardından 'Sonraki sürümleri yapacak' şeklinde cevap verdi. Dolayısıyla Musk'ın inşa edeceği uzay gemileri aslında tamamen gezegenleri değil, yıldızları da kapsıyor olabilir.

Elon Musk, şu anda daha çok SpaceX ve Tesla şirketleriyle bilinse de aslında farklı birçok projeye de sahip. Bunlar arasında Ay'a turist götürmek, Mars'ta koloni kurmak, uzay taşımacılığını ekonomik hale getirmek ve yeniden kullanılabilir roketler tasarlamak gibi hedefler yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >