Elon Musk kaynak buldu, Tesla özelleşiyor

​Elon Musk kaynak buldu, Tesla özelleşiyor
​Elon Musk kaynak buldu, Tesla özelleşiyor

Tesla’yı özelleştirmek amacıyla çalışmalar yapan Elon Musk, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla beklentileri artırmayı başardı. Musk, Tesla’yı özelleştireceğini açıklarken hisse fiyatı olarak belirlediği tutar da birçok insan tarafından şaşırtıcı bulundu.

2010 yılı başında halk arzına açılan ve o zamandan bu yana halka açık durumda varlığını sürdüren Tesla’nın CEO’su Elon Musk attığı tweet’le beklenmeyen bir açıklama yaptı. Elon Musk, hisse başına 420 dolar karşılığında şirketi yeniden özelleştirmek istediğini ifade etti. Tartışma oluşturan tweet’in ardından çok sayıda takipçisi Elon Musk’a yüzlerce soru yöneltmeye başladı. Musk’a gelen sorular içerisinde en büyük öneme sahip olanların başında ‘finansman nereden geliyor’ sorusu gelirken onlarca farklı kullanıcı çeşitli analizlerle konuyu yorumlamaya başladı.

Tesla, kötü gidişatı durdurmak noktasında önemli bir hareketlenme içerisine girdi.
Tesla, kötü gidişatı durdurmak noktasında önemli bir hareketlenme içerisine girdi.

Musk, daha önce de dile getirmişti

Toplam piyasa değeri şu an için 61 milyar dolar seviyesinde olan Tesla’nın, 420 dolar değerindeki hissesi yaklaşık olarak 71 milyar dolara tekabül ediyor. Bu hesaplamalar sonucunda herkes, 420 dolar gibi bir rakama çıkarak Musk’ın şaka yapıp yapmadığını tartışıyor. 2017 yılı sonlarında Rolling Stones’a açıklamalarda bulunan Musk, ‘Tesla ile özel olabilseydik keşke’, ‘Aslında kamu şirketi olmak bizim verimliliğimizi düşürür’ gibi sözleriyle bugünkü tartışmalara bir nevi altyapı oluşturmuştu. Tweet’in gerçeklik payı tartışılıyor olsa da şirket içi bir hareketlenmenin başladığı şimdiden söylenebilir…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >