Elon Musk, otomobilini Mars'a göndermeye hazırlanıyor

Elon musk eski roadster
Elon musk eski roadster

Uzay alanında çalışmalar yürüten SpaceX şirketi, Falcon Heavy roketiyle Elon Musk'ın otomobilini Mars'a taşıyacak.

Mars'a koloni kurma gibi bir hayale sahip olan Elon Musk, CEO'luk görevini yaptığı SpaceX firması ilk uzun uçuş için Falcon Heavy roketinin denemesini yapmaya hazırlanıyor. Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan Musk, roketin ilk kargosunun kendisine ait olan Tesla Roadster olacağını duyurdu. Bu uçuşun başarılı olması durumunda Musk’ın otomobili Mars’ın yörüngesinde dolaşacak.

Elon Musk ve eski aracı Roadster.
Elon Musk ve eski aracı Roadster.

  • Elon Musk kendi Twitter hesabından Tesla Roadster’ını Mars’ın yörüngesine Space Oddity şarkısı çalarken göndereceğini yazdı.

Nasıl bir performans göstereceği bilinmeyen Falcon Heavy roketi bazı kesimlere göre dünya yörüngesinden bile çıkamayabilir. Öyle ki böylesine büyük ve ilk defa denenecek olan roketin nasıl bir performans göstereceği bilinmiyor.

Musk açıklamasında, “Eğer roket yörüngede patlamazsa, kiraz rengi Roadster’ım Mars’ın yörüngesinde milyarlarca yıl dolacaşak” şeklinde konuştu.

Eğer ilk deneme başarılı olursa Mars’ın yörüngesinde dolaşan ilk otomobil bir Tesla olacak. Bu şekilde Tesla ve SpaceX şirketleri tarihe geçecek.

https://twitter.com/elonmusk/status/936782477502246912?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.yenisafak.com%2Fteknoloji%2Felon-musk-otomobilini-marsa-gonderecek-2884219
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >