Elon Musk: Yapay zekalı robotlara karşı hayatta kalma şansımız en fazla yüzde 10

Elon musk yapay zeka
Elon musk yapay zeka

Daha önce yaptığı yapay zeka açıklamalarına bir yenisini ekleyen Elon Musk, kontrol edilmesi zor olan bu teknolojiyle ilgili yeni bir uyarıda bulundu.

Uzay ve yapay zeka alanında çalışmalar yürüten Elon Musk, düzenli olarak yaptığı yapay zeka açıklamalarına bir yenisini ekledi. Bu defa daha kötü bir senaryo çizen Musk, ''yapay zekaya sahip robotlara karşı insanlığın hayatta kalma şansının %5-%10 arasında'' olduğunu söyledi.

Musk daha önce de yapay zekayı, ''medeniyet tarihi boyunca karşılaştığımız en büyük tehdit'' olarak gördüğünü açıklamıştı.

Musk, planlı bir yapay zeka sistemi kurulmazsa bu teknolojinin 3. Dünya Savaşı'nı çıkarabileceğini de iddia etti.
Musk, planlı bir yapay zeka sistemi kurulmazsa bu teknolojinin 3. Dünya Savaşı'nı çıkarabileceğini de iddia etti.

Musk, yapay zeka tehdidine karşı insanları güçlendirecek

Musk, 'Neuralink' isimli bir şirketle insanların yapay zeka gibi bir beyin yapısına sahip olmasını mümkün kılmaya çalışacak. Musk'ın bu şirketle amacı doğrudan insan beynindeki yapay sinir ağlarını bilgisayar ve diğer elektronik cihazları yönlendirmek olacak. Musk'ın iddiasına göre, şirket 4 yıl içinde hedefe ulaşmak için yoğun bir mesai harcıyor.

Yine Musk'ın konu ile ilgili açıklamasına bakılırsa bu teknoloji hayatımıza girdiğinde beyin hasarları, lezyona da daha kolay çözümler bulunacak. Musk'ın en ilgi çeken iddiası ise bu teknolojinin bilim kurgu filmlerini aratmayacak telepatinin de önünü açacağı iddiası.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >