Elon Musk'ın çılgın tünel projesi ortaya çıktı: Trafik sorununu kökten çözecek

​Elon Musk'ın çılgın tünel projesi ortaya çıktı: Trafik derdini kökten çözecek
​Elon Musk'ın çılgın tünel projesi ortaya çıktı: Trafik derdini kökten çözecek

Elon Musk yine çılgın bir projeyle karşımızda. Geçtiğimiz günlerde duyumlarını aldığımız çılgın tünel projesinin konsept videosu ortaya çıktı.

Birçok alanda ortaya koyduğu çılgın ve fütüristik projelerle her daim adından söz ettiren teknoloji dünyasının dahi adamı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde tünel kazma işine gireceğini duyurmuş, herkes şoke olmuştu. Twitter hesabından bir sondaj şirketi duyuracağını duyuran Elon Musk, trafiği yer altına indirerek trafik sıkıntısını çözeceği çılgın projesini açıklamıştı.

Bu kapsamda Boring Company adlı yeni sondaj şirketi ile boy gösterecek olan Elon Musk'ın söz konusu projesinin konsept videosu ortaya çıktı.

Konsept videosuna göre; sokaklarda, caddelerde bulunacak platformlara aracınızı park edeceksiniz. Ardından, şekil ve işlev itibariyle kendi de bir araba olan platform, aracınızı yer altında bulunan tünellere indirerek tünelde yolculuk etmenizi sağlayacak. Tabii burada siz, hiçbir şeye müdahale etmeden arkanıza yaslanıp platformun sizi gideceğiniz yere götürmesini bekleyeceksiniz. İşte projeyi anlatan video;

Elon Musk, trafik ve ulaşım konusunda sürekli çılgın projelerle gündeme gelen bir isim. İşte bu tünel projesi de onlardan biri. Konsept videosuna baktığımızda, böyle bir sistem kurmanın, yer altını örümcek ağı gibi saran yollar inşa etmenin neredeyse imkansız olduğunu söyleyebiliriz. Ancak söz konusu Elon Musk olunca; "İmkansız sadece zaman alır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >