Facebook kendi dijital parası üzerinde çalışıyor

Facebook dijital para
Facebook dijital para

Hangi dijital paraya yatırım yapsam diye düşünenlere yeni bir haberimiz var. Facebook, kendi dijital parası için çalışmalara başladı.

Facebook’taki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Facebook kullanıcıları yakın zamanda bu platform üzerinde yeni bir dijital para sahibi olabilecek. Şu an için böyle bir para biriminin kullanılıp kullanılamayacağının yollarını araştıran şirket, böylece bu alanda da bulunmak istiyor.

Görsel Mashable.com'a aittir.
Görsel Mashable.com'a aittir.

Facebook yeni teknolojiyi inceleyecek

Ocak ayında açıklama yapan şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’un daha derinlere giderek dijital para birimi gibi yeni teknolojilerin olumlu ve olumsuz yönlerini incelemeyi planlandığını duyurdu. Bu açıklamadan yaklaşık dört ay sonra çıkan bu haberler de Zukerberg’in açıklamasını destekliyor.

Blockchain potansiyel kullanımlarını araştıran bir grup var

Bu hafta başında konuyla ilgili açıklama yapan Facebook Messenger Başkanı David Marcus, Facebook’un platformlarda blockchain potansiyel kullanımlarını araştıran bir gruptan bahsetti. Dijital paraların fazlaca kullanıldığı ülkelerde ve bölgelerde Facebook’un bu yatırımının önemli geri dönüşümler sağlaması bekleniyor.

Bu dijital paranın alımı ve satımı gibi işlemlerde de işletim ücretinin olması da yine beklenenler arasında. Ancak bu işletim ücretinin Facebook kullanıcısını kaçıracak kadar büyük olmadığı ve kimsenin rahatsız olmayacağı düzeyde olması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >