GZT İpucu: Facebook profili sayfaya nasıl dönüştürülür?

​Facebook profili sayfaya nasıl dönüştürülür?

Facebook kullanıcılarının bir kısmı ticari hamleler eksenli hareketler yapabiliyor. Bu hamlelerin en sık rastlananlarının başında ise Facebook profilini sayfaya dönüştürme olarak gösterilebilir. Kullanıyor durumda olduğunuz kişisel Facebook profilinizi bir Facebook sayfasına dönüştürmek istiyorsanız takip etmeniz gereken çeşitli adımlar mevcut. Peki Facebook profiliniz Facebook sayfasına dönüştürülürken hangi bilgiler aktarılır? İşte Facebook profili sayfaya nasıl dönüştürülür sorularının cevapları…

Ülkemizde uzunca bir zamandır en fazla sayıda kullanıcıyı bünyesinde barındıran sosyal medya platformu olma özelliğini sürdüren Facebook çok sayıda farklı özelliğe sahip. Bu özelliklerin büyük bir kısmı farklı farklı fonksiyonlarda kullanıcılara yardımcı olabiliyor. Kullanıcılara yardımcı olmak işlevini fazlasıyla yerine getiren özellikler bir kenarda dursun uygulamanın birçok farklı özelliği kullanıcılar tarafından tüm ayrıntılarıyla bilinemiyor. Bu haber, Facebook’ta bulunan kişisel profilin nasıl hayran sayfasına dönüştürüldüğünün detaylarını içeriyor. Facebook’ta birçok kullanıcının uygulamak istediği bu değişimin detayları şu şekilde…

Kendinize ait kişisel hesabınızı bir Facebook sayfasına dönüştürdüğünüzde yeni bir Facebook sayfasına sahip olmuş gibi olacaksınız. Bu durum aslında oldukça önemli bir kararı da beraberinde getiriyor. Çünkü profil yalnızca bir sefere mahsus Facebook sayfasına çevrilebiliyor. Bu nedenle, bu işlem gerçekleştirilirken dikkatli davranmak şart. Peki hesabımız sayfaya nasıl dönüştürülüyor? Adım adım Facebook profilini Facebook sayfasına dönüştürme süreçleri…

  • - Bu konuda bahsedebileceğimiz ilk değişiklik artık profil hesabının bulunmayacağını hatırlatmak olabilir. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra Facebook profil hesabınız Facebook sayfanıza dönüşmüş olacak.

    - Facebook profil hesabınız Facebook sayfanıza dönüştüğünde uygulamadaki profil fotoğrafınız ve kapak fotoğraflarınız sayfaya otomatik biçimde eklenmektedir. - Daha önce profil hesabınızda kullanmış olduğunuz isminiz otomatik biçimde sayfaya aktarılır. - Profil hesabınızda bulunan tüm bilgilerin ve fotoğrafların yeni sayfanıza taşınması için Facebook çeşitli özel araçlar oluşturmuş durumda. Bu noktada dikkatle yaklaşılması gereken konu bu araçların tam iki haftalık kullanım süresine sahip olmasıdır. Bu süre kaçırılırsa fotoğraflar sayfanıza taşınmadan temelli silinebilir.

  • - Kişisel hesabınızı oluşturduğunuzda arkadaşlarınızı yeni oluşturduğunuz sayfayı beğenmeye davet edebilirsiniz. Bu davetin dışında hesapta yer alan gönderileri sayfaya taşıma şansınız yok.

  • - Yeni oluşturduğunuz bu sayfayı kişisel hesabınız üzerinden kontrol etme şansına sahipsiniz.

- İlk aşamada Facebook hesabına giriş yapılır.

- Hesap açıldıktan sonra buradaki adrese giriş yapılır. Bu adrese girdikten sonra karşınıza çıkan ekrandan ‘İşletme veya Marka’ ve ‘Topluluk veya Tanınmış Kişi’ sekmelerinden biri tıklanarak ‘Kullanmaya Başla’ sekmesi seçilir.

- Bu aşamadan sonra sayfanızı beğenecek arkadaşlarınızı seçmek, kişisel hesabınızda yer alan fotoğrafları aktarmak için ‘Profilden Sayfaya Aktarım’ sekmesi tıklanır.

- Tüm bu işlemlerin ardından Facebook profiliniz kolay biçimde Facebook sayfasına dönüştürülmüş olacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >