Facebook reklamındaki Müslüman simgelere tepki yağıyor

FAcebook ırkçılık
FAcebook ırkçılık

Facebook tarafından yayınlanan ve milyonlarca kez izlenen reklam filminde islamofobiyi tetikleyen simgeler bulunduğu iddia ediliyor.

Kullanıcı sayısı 2 milyarı geçen Facebook'un yayınladığı reklama verilen tepkiler bitmiyor. Facebook tarafından sürekli vurgulanan özgürlük ve insan haklarınının unutulduğunu söyleyen kullanıcılar milyonlarca izlenen bu reklama tepki verdi. Yeni video formatlarını test etmek için Harris Media şirketiyle anlaşan Facebook, ''We Are Safe'' isimli reklamı ABD’deki seçimlerden birkaç gün önce yayınlanmıştı. ''Güvende miyiz?'' adıyla yayınlanan bu videoda Müslümanların yüzleri siyah beyaz halde gösteriliyor.

Güvende miyiz? başlığı altında Müslüman teröristler var

Bu reklamı 12 farklı formatta yayınlayarak izleyicilere en çok hangisini sevdiklerini soran Facebook, bu video ile bazı kişilerin aklında soru işareti bıraktı.

Reklamın içeriğinden tamamıyla Müslümanlara karşıt bir video olduğunu çıkaran kullanıcılar buna neden olarak da ''Güvende miyiz?'' başlığı altında Müslüman teröristlerin olmasını gösteriyor.

Facebook ayrıca, bu yıl ülkedeki göç karşıtı reklamlarla seçmenleri hedeflemek için Almanya’nın Alternative for Germany partisi ve bir Harris Media müşterisi ile çalışmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >