Facebook ve Instagram tek bir uygulamada buluşuyor

Facebook, 2012 yılında satın aldığı Instagram'ı tamamen kendi bünyesine katarak yeni bir uygulama ile geliyor. Şirket şimdi de Sayfa Yöneticisi, Messenger ve Instagram‘ı bir araya getirdi.

Facebook bünyesindeki sosyal medya hesaplarının kontrolünü yapmakta zorlanan veya fazla vakit harcadığını düşünen kişilerin isteklerine yönelik bir iş yaptı. Tüm hesapların tek bir uygulama üzerinden kontrol edilmesi sağlanacak.

Facebook, 2012'de Instagram'ı satın almak için 1 milyar dolar ödese de Instagram'ı alarak ne kadar karlı bir iş yaptığını mecranın bu günkü değerinden anlamak mümkün. Ancak milyonlarca dolar kara geçen Facebook istediği birleşmeyi bir türlü sağlayamadı.

Günümüzün en büyük sosyal paylaşım platformu olarak kabul edilen Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, bu duruma daha fazla sessiz kalamamış olacak ki Facebook Messenger ve Instagram'da yaptığımız konuşmaları ve yorumları tek bir platforma taşıyacağını belirtti.


Böylelikle yaptığımız görüşmeler ve yorumlar için uygulamalar arasında geçiş yapmak yerine bu uygulamadan hepsini görüp, sohbetlerimizi devam ettirip yorumları cevaplayabileceğiz. Messenger, Facebook ve Instagram sayfalarına ait bildirimler ayrı ayrı başlıklar altında görüntüleyen uygulama, tüm bildirimleri de “hepsi" başlığı altında toplayacak.

Şüphesiz uygulama adminlere büyük kolaylık sağlayacak. İrtibata geçilen müşterilerin Facebook ve Instagram hesaplarına tek bir tıkla erişilebilecek. O kişinin marka ile olan geçmişi de ortaya konabilecek. Ayrıca sık sık etkileşim halinde olan kullanıcılar önemli ya da devamlı müşteri şeklinde işaretlenebilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >