Facebook'a 7 milyar insan aynı anda girerse ne olur?

Bir kolej odasında kurulan Facebook, milyonlarca insanı birbirine bağlamayı başardı. Tüm dünyayı birbirine bağlayarak herkesi aktif kullanıcı yapmayı hedefleyen Facebook'a 7 milyar insan aynı anda girerse ne olur?

Facebook bugün 1 milyar insanı birbirine bağlayabiliyor. Ancak bundan sonraki hedefi ''tüm dünyayı'' birbirine bağlamak. Dünyanın en gelişmemiş ve en ücra köşelerine bile internet vermeyi amaçlayan Facebook bunun için bir internet sitesi bile kurdu.



Facebook bu projesi için ucuz ve pratik bir yol deniyor. Bunun için en büyük çalışması bir drone projesi. ''Akila'' adındaki bu proje kapsamında kullanılan dronelar oldukça büyük bir yapıya sahip. Öyle ki kanat açıklığı yaklaşık 43 metre. Güneş enerjisiyle çalışan bu drone'lar yalnızca 3 saç kurutma makinasının kullandığı kadar enerji harcıyor.

İnternet erişimi sağlama amaçlı olduğu için çok yavaş uçan akila oldukça da hafif. 30 dakika havada kalması amaçlanan akila toplam 90 dakika havada kalmayı başardı. Bu süreyi uzatmak istedikleri süre ise 90 gün.

Mark Zuckerberg bununla alakalı şunu söylüyor; internet olan yerde işsizlik olmaz insanlar aktif olmayı başarır. Biz de bu projeyle hiç internetle tanışmayan insanların durağanlığını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

Peki Facebook projesi gerçek olur da 7 milyar insan aynı anda Facebook'a girerse ne olur?
  • Yeryüzünün veri tabanı Facebook olacak
  • Okul olmayan yerlerde Facebook olacak
  • Belki su kuyularının bile olmadığı yerde internet olacak ve bu kişiler verilen imkanlarla Facebook'a girdirilecek
  • Facebook, dünyanın nüfus müdürlüğüne dönüşecek
  • Facebook içinde kullanıcı hareketleri üzerinden deneyler yapılarak projeler üretilecek
  • Ücretsiz olarak sağlanacak internet karşılığında insanlardan bir takım şeyler istenecek
Kaynak: barisozcan.com



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >