Facebook'tan bir açık daha: Fotoğraflarımız silinebiliyor

Facebook Security.
Facebook Security.

Facebook kaynak kodlarında fark edilen yeni bir güvenlik problemi, istenilen kullanıcının fotoğraflarının silinmesine imkan tanıyor. Bu durumun düzeltilmesi için Facebook'un çalışmaları sürüyor...

2 milyar baremini aşan kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük sosyal ağı konumuna gelen Facebook, kullanıcılarının güvenliğini riske atan bir açığı çok geçmeden fark etmeyi başardı. İranlı bir yazılım uzmanı tarafından ortaya çıkarılan açık, diğer kullanıcıların fotoğraflarının fark edilmeden silinmesini mümkün kılıyordu. Facebook'un anket özelliği kaynaklı olarak görüntülenen güvenlik açığı, yeni bir anket meydana getiren herkes tarafından susitimal edilebiliyordu. Anket oluştururken Facebook sunucularına gönderilen görsel kimliği yahut GIF ile sosyal ağdaki herhangi bir fotoğrafın görsel kimliğinin değişikliğe uğratılabildiği ortaya çıktı.

Açığı bulmasıyla 10.000 dolar ödül kazandı!

Facebook'un bu oldukça problemli güvenlik açığını ortaya çıkaran güvenlik uzmanı Puya Darabi, ankette bulunan görsel silindiğinde, aynı görsel kimliğe sahip başka bir kullanıcının fotoğraflarının da silindiğini ifade ediyor. Güvenlik açığını Facebook'a ileten ve bunun karşılığında 10.000 dolar ödül kazanan Darabi, daha önce de sosyal ağa bildirdiği diğer açıklar sayesinde 15.000 dolar ve 7.500 dolarlık ödüller kazanmayı başarmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >